UFC

Volkanovski svrgnuo prvaka i uskočio u vrh 'pound-for-pound' ljestvice, veliki pad Hollowaya i Alda

Alexander Volkanovski
 Screenshot/Youtube
UFC 245 donio je čak tri borbe za titulu, jednog svrgnutog prvaka i velike promjene na UFC-ovim ranking ljestvicama.

Nastupi brojnih boraca iz vrha UFC-ovih divizija na posljednjem PPV eventu godine donijeli su promjene na UFC-ovim listama najboljih boraca, kao i na pound-for-pound ljestvici.

Najteže je stradao sada bivši prvak Max Holloway, koji je izgubio pojas jednoglasnom odlukom sudaca protiv Alexandera Volkanovskog. Australac je, pak, najveći dobitnik u novom poretku.

Volkanovski je do titule u UFC-u došao bez poraza uz osam pobjeda i prvi put se probio u vrh p4p ljestvice te odmah zauzeo deveto mjesto. S liste je izgurao Tyrona Woodleyja. Na istoj je ljestvici Max Holloway pao za čak pet mjesta, a Kamaru Usman obranom pojasa protiv Colbyja Covingtona skočio je za dva mjesta, na osmo, iza Israela Adesanye.

Na vrhu p4p ljestvice i dalje je Jon Jones, iza kojega slijede Khabib Nurmagomedov, Henry Cejudo, Stipe Miočić i Amanda Nunes, čija obrana pojasa očito nije bila dovoljno impresivna za skok preko teškaškog prvaka na četvrto mjesto.

U perolakoj je Volkanovski skinuo Hollowayja s vrha, a težak pad od pet pozicija (sada je osmi) doživio je Jose Aldo porazom od Marlona Moraesa podijeljenom odlukom sudaca čime su svi borci iznad njega skočili za jedno mjesto. Aldo se prvi put pojavio i u Top 15 boraca u bantamu zauzevši deveto mjesto. Petr Yan skočio je za jedno mjesto pobjedom protiv Urijaha Fabera, koji je istovremeno ispao s Top 15 liste.

Do većih promjena je došlo i u ženskoj bantam kategoriji. Amanda Nunes je i dalje na vrhu nakon obrane pojasa protiv Germaine de Randemie, koja unatoč porazu drži prvu poziciju. Irene Aldana nokautom je protiv Ketlen Vieire skočila za pet pozicija i sada je na petom mjestu, a Vieira je pala za pet mjesta (sada je sedma) i prepustila drugo mjesto Aspen Ladd.

Kompletan UFC ranking možete pogledati ovdje.

Linker
19. travanj 2024 03:30