UFC

Volkanovski želi na UFC-ov otok i prozvao četiri potencijalna izazivača

Alexander Volkanovski
 screenshot/YouTube
Alexander Volkanovski i dalje ostaje pri svom planu da svoju prvu obranu titule odradi u lipnju. Nada se kako će se za tu priliku osposobiti UFC-ov otok te je prozvao četvoricu potencijalnih izazivača.

Neslužbeno je bilo najavljeno kako će glavna borba UFC 251 priredbe, koja je bila planirana za lipanj u australskom Perthu, biti ona u kojoj je Alexander Volkanovski trebao braniti titulu prvaka perolake kategorije protiv Maxa Hollowaya. Ta priredba neće se održati prema planu, no australski borac se i dalje nada kako će do nastupa doći. Nadu mu budi UFC-ov "Fight Island", a svoj interes za nastup obznanio je putem objave na Twitteru.

"Ako se ostvari Fight Island, tko je spreman za to?", upitao je Volkanovski, označivši Maxa Hollowaya, Briana Ortegu, Chan Sung Junga i Zabita Magomedsharipova.

Za pretpostaviti je kako je UFC i dalje zainteresiran dati priliku Maxu Hollowayu. No, Holloway se isto tako do sada iskazao kao zagovaratelj ideje o ostanku kod kuće do završetka pandemije pa nitko ne može biti siguran hoće li on biti zainteresiran za nastup u lipnju. Zabit Magomedsharipov svakodnevno trenira, no nalazi se u Rusiji koja ima zatvorene granice, dok se za preostalu dvojicu ne zna puno toga osim činjenice da je UFC baš njih ranije planirao upariti međusobno.

Dana White je izjavio kako bi UFC-ov otok mogao biti spreman u svibnju te da je infrastruktura trenutno u izgradnji. O njegovoj lokaciji ne zna se gotovo ništa osim toga da se nalazi u međunarodnim vodama gdje ne postoje državni zakoni te gdje borcima ne bi bila potrebna viza za dolazak. Neki spominju Karibe, a neki čak i jedan od otoka u blizini Arapskog poluotoka.

Linker
27. travanj 2024 07:03