UFC

Volkanovski: ‘Želim pobjednika između Oliveire i Makhacheva početkom sljedeće godine u Australiji‘

Alexander Volkanovski

 Screenshot (youtube, Ufc)
Još se oporavlja od operacije šake

Alexander Volkanovski se ove godine više ne namjerava boriti, ali iduće itekako namjerava. Početkom 2023. možemo očekivati Volkanovskog ponovno u kavezu, a naravno, radit će se o napadu na titulu u lakoj kategoriji. K tome je istaknuo kako se nada da će to biti u njegovoj Australiji.

Na UFC 276 priredbi Volkanovski je uspješno obranio pojas u perolakoj kategoriji pobijedivši Maxa Hollowayja po treći put. Bila je to ujedno i najuvjerljivija pobjeda od ta tri puta, a Volkanovski je u kavezu uistinu izgledao nedodirljivo.

‘‘Poprilično je teško reći kad ću se vratiti u kavez, ali jedanaest tjedana sad moram mirovati nakon operacije i nakon tog perioda ću ponovno moći udarati. Realistično, možda bi mogli nešto u dvanaestom mjesecu. Ali ja želim biti aktivan, a priča se da će UFC doći u Australiju u prvom kvartalu sljedeće godine. Želim braniti pojas ili se boriti za njega u Australiji, mislim da zaslužujem‘‘, rekao je Volkanovski.

Nastavio je: ‘‘Pobjednik u Australiji (Oliveira vs. Makhachev), ja mislim da je to u redu. Neki će se pitati zašto bi se oni dolazili boriti ovdje, ali ja to zaista zaslužujem. Gotovo sve borbe sam odradio preko Oceana. Mislim da tko god osvoji pojas, može ga doći braniti tu‘‘, zaključio je.

Ukoliko sve bude po planu, mogli bi smo očekivati da će pobjednik meča između Oliveire i Makhacheva pojas braniti protiv Volkanovskog. O lokaciji je još uvijek rano govoriti, ali bitno da ćemo meč uopće gledati.

Linker
20. travanj 2024 08:21