UFC

Yair Rodriguez ne vjeruje u izglede Volkanovskog unutar lake kategorije: ‘Protivnici će biti preveliki‘

Charles Oliveira i Alexander Volkanovski

 Screenshot (youtube, Ufc)
Drugorangirani izazivač UFC-ove perolake kategorije favorizira Makhacheva i Oliveiru

Više od tjedan dana prošlo je od UFC on ABC 3 eventa na kojem je Yair Rodriguez savladao Briana Ortegu koji je meč morao predati zbog ozljede ramena u prvoj rundi. Time se situacija u perolakoj kategoriji pomalo zakomplicirala, jer teško je odraditi jasnog izazivača za Alexandera Volkanovskog.

Australac suvereno vlada kategorijom, a Josh Emmett i Yair Rodriguez nameću se kao kandidati za sljedećeg izazivača. Obojica imaju podjednako snažne argumente, a Volkanovski je predložio da se međusobno obračunaju za pojas privremenog prvaka. Time bi on dobio jasnog izazivača, a on bi u međuvremenu rado odradio meč za titulu prvaka u lakoj kategoriji.

UFC-ova laka kategorija trenutno nema prvaka, a 22. listopada (deseti mjesec) Charles Oliveira i Islam Makhachev borit će se za upražnjenu titulu prvaka lake kategorije. Volkanovski se želi obračunati s pobjednikom tog meča. Yair Rodriguez smatra da se Volkanovski ne bi naročito dobro proveo u toj kategoriji.

‘‘Mislim da bi meč u lakoj kategoriji mogao biti dobar za njega, ali protivnici će biti jako veliki za njegovu konstituciju. Ne kažem da je sve u veličini, ali pogledajte razinu na kojoj su borci poput Islama Makhacheva ili Charlesa Oliveire. Oni su visokorangirani i mislim da borci njihova kalibra ne bi imali previše problema boreći se protiv Volkanovskog. To govorim uz svo dužno poštovanje prema prvaku, jer on je uistinu dobar. Tko god pobijedi u toj borbi, mislim da će biti favorit protiv Volkanovskog.‘‘, rekao je Yair za MMA Junkie.

Istina je da se radi o borcima koji su po desetak centimetara viši od Volkanovskog, ali Max Holloway imao je čak 12 centimetara prednosti u visini. Alex Volkanovski ima jako duge ruke za svoju visinu, a njegov ‘‘reach‘‘ iznosi 180 centimetara. Usporedbe radi, raspon ruku Islama Makhacheva iznosi 179 centimetara. Volkanovski se kroz tri meča protiv Hollowayja definitivno naviknuo boriti s osjetno višim borcem i veličina ne bi trebala predstavljati ključnu razliku. Rodriguez se očito ne slaže u potpunosti, ali Meksikanac ističe kako silno cijeni prvaka svoje kategorije.

‘‘Da, mislim da je on jedan od najboljih boraca na ‘P4P‘ ljestvici, uzevši u obzir što je dosad pokazivao. Ali to je ono što želim. Hoću da obori još rekorda, da učini što više toga. Želim da je svakog dana bolji nego jučer kako bih mu mogao sve to oduzeti onog dana kad se budemo borili.‘‘, dodao je Yair.

Linker
24. travanj 2024 17:08