UFC

Volkanovskom nedostaje uzbuđenja u perolakoj kategoriji: ‘Možda pređem u višu kategoriju‘

Alexander Volkanovski

 James Gilbert/Getty images/Profimedia
Prvak UFC-ove perolake kategorije dominantno vlada tom divizijom

21. uzastopna MMA pobjeda, jedanaesta UFC pobjeda u jednako toliko nastupa i treća obrana pojasa. Ovo je suma niza koji trenutno uživa Alexander Volkanovski, UFC-ov prvak perolake kategorije i bez ikakve dileme, jedan od najboljih MMA boraca na svijetu.

Australac makedonskih korijena, održao je lekciju MMA-a ''Korejskom Zombiju'' na UFC 273 eventu te ga je završio tehničkim nokautom u četvrtoj rundi. Četiri obrane pojasa, Volkanovski je daleko od Aldova rekorda u UFC-ovoj perolakoj kategoriji. Ipak, Volk ima pobjedu nad Aldom, a dvaput je pobijedio i Maxa Hollowayja. Pogled na poredak izazivača govori kako Volkanovski ima dvije pobjede protiv prvog izazivača (Holloway) te pobjede nad drugorangiranim izazivačem (Brian Ortega) i četvrtorangiranim izazivačem (Chan Sung Jung).

Yair Rodriguez i Calvin Kattar zapeli su na prepreci zvanoj Max Holloway i teško ih je vidjeti kao borce koji mogu ponuditi Volkanovskom nešto što Holloway ili Ortega nisu mogli. Borci poput Arnolda Allena i Brycea Mitchella sve su bliže vrhu, ali njima tek predstoji dokazivanje protiv onih najboljih. Dojam je kako Volkanovskom polako nedostaje novih izazova, a sve to navodi ga na ovo razmišljanje.

''U poziciji sam iz koje mogu raditi nekoliko stvari. Ako se borci u ovoj kategoriji ne žele srediti, nego će samo sjediti sa strane i čekati priliku, onda dobro, preći ću u višu kategoriju i borit ću se u lakoj. Ja sam jednostavan prvak za razumiti: Dođite do pozicije prvog izazivača i dat ću vam priliku. Ako nema izazivača, preći ću u višu kategoriju. Mislim da sam u dobroj poziciji za preći u višu kategoriju. Popratit ću što će se dogoditi u idućoj borbi za prvaka lake kategorije (Oliveira vs. Gaethje) i možda pređem u višu kategoriju. Dokazao sam da sam razinama iznad ostalih u perolakoj kategoriji i stoga možda pređem u višu kategoriju.'', izjavio je Volk na konferenciji za medije nakon pobjede protiv ''Korejskog Zombija''.

Ako Volkanovski pobijedi Holllowayja i treći put, uistinu se stječe dojam kao da će ostati bez dodatnih izazova u svojoj kategoriji. Holloway je više puta dokazao kako je barem za klasu bolji od ostalih izazivača koji ne mogu dogurati do ''title shota'' jer im se on nalazi na putu, a Volkanovski je dvaput pobijedio Hollowayja. Prelazak u laku kategoriju čini se kao izgledan i logičan potez za Volkanovskog.

Linker
17. travanj 2024 05:57