UFC

Volkov i Harris u međusobnom ogledu traže povratak na pobjedničke staze

Alexander Volkov i Walt Harris
 screenshot/YouTube
Teškaška borba Alexandra Volkova i Walta Harrisa trebala bi biti sunaslovna borba UFC 254 priredbe

Nakon što je postalo poznato kako će UFC 254 priredba, koja se održava 24. listopada, biti predvođena borbom Khabiba Nurmagomedova i Justina Gaethjea, pojavila se i informacija o sunaslovnoj. Kako su prenijeli neki relevantni "MMA insideri", bit će to okršaj teške kategorije između Alexandra Volkova i Walta Harrisa. Iako je prvobitno najavljeno kako će spomenuta priredba nositi ime UFC 255, odnosno da će se UFC 254 održati dva tjedna ranije, ta prva priredba će čini se ipak biti iz Fight Night serije.

Borba je to u kojoj bi ova dva Top 10 teškaša trebala tražiti povratak na pobjedničke staze, nakon poraza koje su doživjeli u posljednjim borbama. Od Volkova je bolji bio Curtis Blaydes, dok je Harrisa savladao Alistair Overeem.

Volkov (31-8, 5-2 UFC) se trenutno nalazi na osmoj poziciji teškaške ljestvice izazivača, nakon što je prošlog mjeseca poražen od Blaydesa. Kako mu je to drugi poraz u posljednje tri borbe, trenutno se malo udaljio od samog vrha. No, znamo kakva je situacija kod teškaša i već jedna kvalitetno odrađena borba donosi novu priliku za dokazivanje protiv onih najboljih.

Što se tiče Harrisa (13-8, 6-7 UFC), on je svoju sjajnu seriju prekinuo u svibnju, kad je prekidom u drugoj rundi poražen od Alistaira Overeema. Popularnog Nizozemca je ozbiljno ugrozio u prvoj rundi, no malo mu je nedostajalo da borbu i završi. Slijedom toga se potrošio, što je iskusniji "Reem" iskoristio za preokret. Harrisu je tako prekinut niz od tri pobjede, a na ljestvici se nalazi na desetom mjestu.

Iako ova borba još uvijek nije službeno potvrđena, informacije o njoj pronađene su na kanalima koji uistinu rijetko kad griješe, tako da je svakako i mi možemo ozbiljno shvatiti.

Linker
20. travanj 2024 15:49