UFC

UFC-ova Meksikanka nakon što je zbog COVID-a ostala bez borbe: 'Čuvajte se ljudi, ovo nije šala!'

Irene Aldana
 Instagram
Irene Aldana trebala je nadolazećeg vikenda predvoditi UFC-ov Fight Night borbom protiv Holly Holm

Sve je izgledalo sjajno za Irene Aldanu, 32-godišnju UFC borkinju iz Meksika. Niz sjajnih rezultata donio joj je priliku za doći do pobjede koja bi joj bila vrijedna napada na titulu prvakinje bantam kategorije. Upravo nadolazećeg vikenda trebala je po nju krenuti borbom protiv Holly Holm, no ista je ipak odgođena za neki drugi datum. Razlog je pozitivan COVID-19 test kod ove borkinje, koja je osim toga otkrila kako je osjetila ozbiljne probleme bolesti koja je promijenila svijet kakav poznajemo.

"Tužna sam. Bila sam jako uzbuđena i spremna za tu borbu. No, onda sam odjednom počela osjećati razne simptome. Glavobolja, groznica, razni bolovi u tijelu. Odlučla sam se testirati i nalaz je bio pozitivan. Kontaktirali smo UFC, nakon čega smo čekali drugi test, koji je također bio pozitivan. Tako da sam trenutno fokusirana na oporavak jer još uvijek nisam na sto posto. Osjećam se sve bolje i čekam trenutak u kojem ću moći ponovno krenuti s treninzima", rekla je Aldana u Hablemos MMA podcastu.

Aldana smatra kako je veliki problem oko aktualnog virusa taj što ga mnogi ne shvaćaju dovoljno ozbiljno te da bi upravo zbog toga borba s istim mogla potrajati. Ona kaže kako je njoj isti stvorio probleme s kakvima se ne bi voljela ponovno susresti niti bi ikome htjela da ih doživi.

"Ja vam mogu reći kako je bilo meni osobno. Imala sam jako teške glavobolje, temperaturu preko 38 stupnjeva i jako sam se znojila. Bila sam vrlo slaba i nestabilna, a umorila bih se već od svake malo lakše radnje, poput uspona uz stepenice, počelo bi me boljeti u prsima. Osim toga sam izgubila osjet mirisa. No, i pored toga mogu reći da sam dobro prošla, gledajući s kakvim se simptomima bore neki drugi ljudi. Sama činjenica da nisam išla u bolnicu i da nisam trebala respirator mi je olakšanje", ispričala je pa naglasila problem:

"Još uvijek je previše ljudi koji ne vjeruju da virus postoji te da je dovoljno biti mlad i da vam se neće ništa dogoditi. Da, šanse su manje, ali se svejedno može dogoditi jer je virus vrlo lako prenosiv. Čuvajte se ljudi, ovo nije šala. Morate se svi paziti te također paziti na one koji su rizična skupina."

Aldana i Holm trebale bi se boriti kasnijeg datuma, a isto tako bi trebale zadržati status glavne borbe, odnosno borit će se na pet rundi. Umjesto njih, mjesto glavne borbe subotnje priredbe preuzeli su Derek Brunson i Edmen Shahbazyan.

Linker
24. travanj 2024 14:47