UFC

Vratio se Nate! Mlađi Diaz odličnim nastupom savladao Anthonyja Pettisa sudačkom odlukom

Nate Diaz
 Youtube
Nate Diaz vratio se na impresivan način. Nakon 15 minuta odlične borbe savladao je Anthonyja Pettisa. Bio je Diaz bolji u svim segmentima borbe i uopće se nije primjetilo da ga čak tri godine nije bilo u kavezu.

Borba je otvorena izmjenama na nogama, da bi nakon minute borci završili u klinču. Diaz je imao namjeru odvesti borbu na pod, ali Pettis se izvukao i pogodio nekoliko dobrih udaraca. Novi klinč je uslijedio na sredini runde, no sad je Diaz taj koji je pribio Pettisa na ogradu. Nije tu ipak viđeno ništa konkretno i vraća se borba na sredinu kaveza, gdje sad Diaz postaje ofenzivniji i bolje pogađa. Otprilike minutu i pol prije kraja runde, Diaz je napokon uspio doći do rušenja. Tijekom izvedbe istog završio mu je vrat u Pettisovom zahvatu, no izvukao se, a onda zadnju minutu otvorio udarcima iz dominantne pozicije. Zatvorio je dobru poziciju na Pettisovim leđima, no nisu njegovi udarci bili dovoljno jaki za ozbiljniju štetu. No, vjerojatno su bili dovoljno jaki za rundu.

Ipak, dugo vremena izvan kaveza kao da je ostavilo ožiljka na Nateu i u drugu rundu ulazi umorniji. Pettis ipak nije srljao nego je polako krenuo pogađati serije udaraca. Iz ritma ga je ipak izbacio pogodak prstom u Diazovo oko, koji je donio prekid od otprilike pola minute. Pokazalo se kako je taj kratki odmor jako dobro došao Nateu. Ulaskom u treću minutu išao je Diaz na klinč i rušenje, prvobitno mu nije upalilo, no pogodio je nekoliko dobrih udaraca. Upalilo mu je zato malo prije isteka treće minute runde, no Pettis se brzo ustao i nastavlja se hrvanje uz ogradu. Počeo se sad vidjeti i umor kod Pettisa, na račun kojeg mu je runda počela odlaziti iz ruku. Pronašao je Nate novu svježinu i završio je rundu na impresivan način, s nekoliko kvalitetno pogođenih serija.

Treću rundu Diaz otvara još najbolje od sve tri, jer se dogodilo to da je Pettis sad onaj umorniji borac. Udarcima je tako poslao Pettisa na pod i nastavio. Činilo se kako će borba tu završiti, no nije se bivši prvak lake kategorije predavao. Završio je Pettis sredinom runde i u gornjoj poziciji, no nije se dugo zadržao u njoj, unatoč seriji udaraca kojom je pogodio Diaza. Okrenuo je Nate još jednom situaciju u parteru, a onda i vrlo pametno priveo borbu kraju. Na kraju je pobjedu uzeo jednoglasnom sudačkom odlukom na koju nitko ne može imati prigovora.

Linker
21. svibanj 2024 01:21