UFC

Vrhunski MMA trener o tome kako je na Khabibovom treningu: ‘Nema glazbe, nema s*anja‘

Khabib Nurmagomedov

 Anton Denisov/Sputnik/Profimedia
‘‘Mogu li doći i samo promatrati?‘‘, upitao je Eric Nicksick

Eric Nicksick poznati je MMA trener koji je vodio do vrha UFC borce poput Francisa Ngannoua, Seana Stricklanda i Aljamaina Sterlinga. Nicksick je podijelio svoje iskustvo o tome što se događa iza kulisa kada Khabib Nurmagomedov trenira. Renomirani trener je rekao da su treninzi bivšeg, neporaženog UFC prvaka izuzetno ozbiljni i disciplinirani.

Nurmagomedov se smatra jednim od najvećih boraca u povijesti mješovitih borilačkih vještina. Rođen i odrastao u Dagestanu, bivši UFC prvak u lakoj kategoriji svojom predanošću sportu postao je simbol uspjeha od skromnih početaka do najvećih visina.

S nevjerojatnim profesionalnim omjerom od 29 pobjeda bez poraza, Nurmagomedov je izgubio samo dvije runde u svojoj impresivnoj UFC karijeri od 13 borbi. ‘‘Orao‘‘ je svojom nepopustljivom disciplinom dosegnuo vrh sportske hijerarhije. Iako se povukao iz natjecanja u MMA-u, Khabib je i dalje aktivan u dvorani gdje predano trenira sljedeću generaciju boraca.

U nedavnom intervjuu za Red Corner MMA, Nicksick je iskreno govorio o svom iskustvu promatranja Khabibovih treninga. Otkrio je da legendarni UFC borac treninge shvaća vrlo ozbiljno i da nema mjesta za opuštanje.

"Kada je Khabib bio ovdje i vodio treninge u UFC Performance Institutu, pitao sam mogu li doći i samo promatrati, a on je rekao: ‘Da, dođi.‘ Sve je vrlo ozbiljno i vrlo disciplinirano", rekao je Nicksick.

"Nema glazbe, nema s*anja, nisu tu da razgovaraju i šale se, već su tu da rade od trenutka kada stanu na strunjaču do trenutka kada siđu s nje", dodao je.

Što se tiče Nicksicka, on trenutno trenira bivšeg prvaka u srednjoj kategoriji, Seana Stricklanda, u dvorani ‘‘Xtreme Couture‘‘ u Las Vegasu. Strickland je nedavno ostvario pobjedu podijeljenom odlukom sudaca protiv Paula Coste na UFC-u 302 i od tada traži novu priliku za osvajanje titule.

Linker
24. kolovoz 2024 14:42