UFC

Vrlo bitna borba UFC-ove lake kategorije odlazi na UFC 243 u Australiju

Al Iaquinta
 Instagram
Nakon što su nedavno borbu dogovorili međusobno putem društvenih mreža, Al Iaquinta i Dan Hooker sad bi trebali biti upareni i od strane UFC-a. Mjesto održavanja njihove borbe bit će australski Melbourne, gdje se u listopadu održava UFC 243 priredba.

Kako javlja ESPN, UFC je postigao verbalni dogovor s oba borca, koji bi tako trebali naći svoje mjesto u Octagonu, kad se isti 6. listopada nađe na stadionu u Melbourneu. Tako će se Hookeru ispuniti želja da nastupi na istom eventu gdje će njegov timski kolega Israel Adesanya napasti titulu. Naravno, radi se o njegovoj borbi protiv Roberta Whittakera.

Al Iaquinta (14-5-1, 9-4) će nastupiti po prvi put nakon poraza od Donalda Cerronea, koji je doživio u svibnju. Borbu ranije impresivno je savladao Kevina Leea, ali nije uspio nastaviti jednakim putem. Sad će morati tražiti novu pobjedu preko borca koji je pokazao kako je sposoban savladati najbolje borce svijeta.

29-godišnji Hooker (18-8, 8-4 UFC) slavio je u pet od svojih posljednjih šest borbi. Nakon što je njegovu impresivnu seriju prekinuo Edson Barboza, koji ga je u prosincu prošle godine doslovno pretukao, prošlog se mjeseca vratio nokaut pobjedom nad Jamesom Vickom. Odmah nakon nje zatražio je nastup u Melbourneu, a ta želja bit će mu ispunjena.

Iako borba još uvijek nije službeno potvrđena, kad o njoj obavijesti ESPN možemo smatrati da je dogovor pao i da su preostale tek sitnice. Bit će ovo sjajan dvoboj, u to nema nikakve sumnje.

Linker
20. travanj 2024 00:58