UFC

Vrlo zanimljiv podatak otkriva nam što očekivati od subotnje borbe Maie i Askrena

Maia vs. Askren
 UFC
Nadolazeći vikend donosi nam vrlo zanimljivu UFC priredbu iz Singapura. Fight Night 162 predvodit će borba između Demiana Maie i Bena Askrena, a neki podaci nam otkrivaju da bi borba trebala biti zanimljiva iz više različitih kuteva gledanja.

Od same objave ugovaranja borbe Demiana Maie i Bena Askrena, UFC se nije morao puno truditi oko smišljanja epiteta za što bolje nabrijavanje. Fanovi i mediji sami su odmah borbu nazvali susretom dva najbolja grapplera svjetskog MMA-a, a sam susret posebno intrigira zaljubljenike u borbu u parteru. No, hoće li ta borba na kraju zapravo ispasti takva?

Ako ćemo suditi po nekim podacima, ali i po povijesti borbi Demiana Maie, trebalo bi biti tako. Naime, Brazilac je bez ikakvih zadrški odlazio u parter s borcima poput Jakea Shieldsa, Jorgea Masvidala i Gunnara Nelsona pa nema sumnje kako će se vrlo dobro osjećati ako u borbu na podu ode i s Askrenom, inače majstorom zadržavanja gornje pozicije. Što se tiče Askrena, on u svojoj karijeri nije imao previše vrhunskih grapplera za protivnike, no dovoljno je navesti jednog. Legendarnog Shinyu Aokija u svojoj je posljednjoj borbi, prije kratke mirovine i povratka u UFC-u, završio već u prvoj minuti.

Naravno, fanovi se ipak boje situacije koja se često događala u susretima dva vrhunska grapplera. Najbolji primjer je borba Sergia Moraesa i Davija Ramosa, koja je cijela protekla na nogama, no bio je to stand up dvoboj dva borca kojima se u startu vidjelo kako im je to najslabiji segment njihovog borilačkog repertoara. Fanovi su tim putem ostali razočarani što nisu vidjeli pravi MMA susret dva svjetska prvaka u grapplingu, no čini se kako ovog puta nema straha od tako nečega.

Naime, statistika nam govori kako Askren u svoja dva dosadašnja UFC nastupa (Robbie Lawler i Jorge Masvidal) nije pogodio niti jedan značajan udarac. Što se tiče Maie, on je u svoje posljednje dvije borbe, u kojima je savladao Lymana Gooda i Anthonyja Rocca Martina, pogodio točno tri. Prema tome, reklo bi se da stand up borbe ne bismo trebali vidjeti. Za očekivati je duel u kojem će Askren uspjeti srušiti Maiu i time natjerati Brazilca da radi iz garda. Tako bi glavno pitanje ove borbe trebalo postati može li Askren držati gornju kontrolu i protiv jednog od najvećih grappling majstora koji su ikad oprobali profesionalni MMA? Jedva čekamo saznati.

Linker
24. travanj 2024 16:36