UFC

Werdum otkrio razloge dolaska u PFL: 'Moj um je i dalje mlad, želim ovdje osvojiti titulu'

Fabricio Werdum
 Jason Silva/AGIF/AFP
S namjerom osvajanja njihovog teškaškog turnira, pristupio je Fabricio Werdum PFL promociji

Veliko pojačanje teškaškom PFL turniru treće sezone postao je Fabricio Werdum. Iako su mu 43 godine, bivši UFC-ov prvak teške kategorije svojim je posljednjim nastupima potvrdio kako itekako još uvijek posjeduje kvalitetu za nastupe na visokoj razini. Pa čak i ako su ga neki nakon tijesnog svibanjskog poraza od Alekseija Oleinika otpisali, iste je ponovno uvjerio u svoje kvalitete nakon ekspresne pobjede koju je u svojoj posljednjoj UFC borbi ostvario protiv Alexandera Gustafssona.

Nakon što je napustio UFC, činilo se kako će Werdum pristupiti Bellatoru, s ciljem revanša protiv Fedora Emelianenka. Ipak, to se nije dogodilo, nego je Werdum svoj potpis stavio na ugovor s PFL-om, gdje će u konkurenciji prvaka Alija Isaeva, Muhammeda Usmana te našeg Ante Delije i još nekoliko boraca krenuti po naslov pobjednika turnira.

"Odabrao sam PFL jer znam da im sezona osigurava više borbi u jednoj godini. Sviđa mi se ideja boriti se četiri puta u jednoj godini. PFL ti daje takvu priliku. Jedna borba pa šest tjedana kasnije još jedna pa onda opet za šest tjedana. To mi se sviđa. Osim toga, imam veliki respekt prema Rayu Sefu. On je bio borac, moj je prijatelj i drag mi je. Osim toga, borci u PFL-u imaju jedan veliki respekt. Ray Sefo je razlog zašto ta promocija ima tako dobar odnos prema borcima", otkrio je Werdum u razgovoru za MMA Fighting.

Otkako je potpisao taj ugovor, o Fedoru više ne razmišlja. Bila mu je ta borba velika želja, no nije ju uspio dobiti pa se okrenuo onome što mu više odgovara i ambicijama s kakvima u PFL ulazi.

"Moj je cilj postati prvak PFL-a. Tu sam sto posto i ne razmišljam o drugim opcijama", rekao je Werdum, otkrivši do kada se namjerava boriti:

"Možda ću se u 2021. godini boriti četiri ili pet puta. To je moj san i kad se borim sam sretan. Mislim da ću se boriti još otprilike dvije godine, možda tri. Borcima je jako teško prestati. To je nešto čime se bavite cijeli život. Nije lako samo odjednom stati. Meni su 43 godine, no svaki put kad to kažem shvatim koliko je moj um mlad. A to je vrlo važno."

Uistinu u njegovim godinama nije lako očekivati da se još dugo bori protiv najboljih, ali on namjerava ostati aktivan dok god može biti upravo takav.

"Nisam otišao u PFL samo da bih se još malo borio. Ja sam otišao u PFL da bih osvojio turnir. Želim biti prvak i dodati još jedan pojas na moj zid", dodatno je potvrdio ambicije.

Zbog svih rezultata i postignuća, Werduma se smatra jednim od najboljih teškaša ikad, no zanimljivo je čuti i razmišljanje o tome koliko je još uvijek dobar. No, prije svega treba znati smatra li se najboljim.

"Teško je reći za sebe da si najbolji. No, naravno da volim čuti ako fanovi kažu da je Werdum najbolji svih vremena ili da sam jako dobar borac, teškaški prvak. Zahvalan sam im na tome. Od mene osobno to baš nećete čuti. Nije to moj stil. Vjerujem da sam tu negdje, i dalje svjetski Top 5. Ali ne volim pričati, više volim to pokazati u kavezu. A onda sam sretan kad fanovi kažu nešto tako", potvrdio je Fabricio, kojeg bismo u akciji trebali gledati u travnju ili svibnju, kad će se održati prve tri priredbe treće sezone PFL-a.

Linker
16. travanj 2024 03:51