UFC

White obećao da će iduća borba B.J. Penna biti njegova posljednja

B.J. Penn (Instagram)
MMA fanovi nisu najbolje prihvatili vijest da će se B.J. Penn još jednom boriti, unatoč tome što je u nizu od sedam poraza. Nakon što je zatražen za komentar toga i nakon što je upitan zašto to dozvoljava, Dana White je obećao da će iduća Pennova borba ujedno biti i posljednja.

White je na konferenciji za medija nakon UFC 240 priredbe potvrdio kako je dogovorio iduću borbu B.J.-a Penna. Legendarni dvostruki prvak trebao bi se boriti protiv Nika Lentza, jedino još nije poznato kad i gdje. Fanovi su negativno reagirali na tu vijest, budući da "Prodigy" ima sedam poraza u nizu i nikoga nije pobijedio od 2010. godine. Ništa manje oštri nisu bili niti novinari, koji nisu mogli vjerovati da je White odlučiti dati mu da se još jednom bori.

"B.J. uvijek radi ono što on želi i posljednjih 20 godina s njim imam jedan ludi odnos. Ovog puta mi je nabrojao milijun razloga zašto mu treba ova borba. Terorizirao me posljednji tjedan, nije mi prestao slati poruke tri dana za redom. Ali, sad napokon imamo dogovor. Pobijedio ili izgubio, ovo će biti Pennova posljednja borba", otkrio je predsjednik UFC-a.

41-godišnji Penn (16-4-2, 12-13-2 UFC) se posljednji put borio u svibnju, kad je poražen od Claya Guide sudačkom odlukom. Već prije te borbe pa čak i prije one prije nje, Pennu je većina fanova savjetovala da se prestane boriti. No, čini se kako on ima ogromnu želju još jednom osjetiti slast pobjede. No, u UFC-u će za to imati samo još ovu jednu priliku.

"On mi je obećao da će se, pobijedio, izgubiti ili završio neodlučeno, umiroviti nakon ove borbe. Vidjet ćemo hoće li održati to obećanje, no kod nas se više neće boriti, to vam garantiram. Nećemo više imati ovakvih razgovora, možete biti sigurni u to", dodao je White.

Penn i Lentz su bivši trening partneri. Lentz mu je pomogao u kampu za treću borbu protiv Frankieja Edgara koju je odradio u ljeto 2014. godine. Ipak, brzo nakon toga ušli su u loše odnose, nakon što je Penn javno kritizirao nutricionista Mikea Dolcea, a Lentz stao u njegovu obranu.

Linker
17. svibanj 2024 10:13