UFC

White potvrdio borbu Chimaeva i Burnsa, pojavio se i najvjerojatniji datum

Khamzat Chimaev i Gilbert Burns

 Screenshot
Ova borba se već uistinu predugo kuha i vrijeme je da se napokon potvrdi

Već tjednima cijela MMA zajednica upoznata je s informacijom kako su Khamzat Chimaev i Gilbert Burns zainteresirani za međusobnu borbu. Borbu koja po gotovo svemu apsolutno ima smisla. Svi želimo vidjeti kako će se Chimaev iskazati protiv konkurencije iz vrha kategorije, a Burnsu treba pobjeda koja će odjeknuti i ponovno od njega učiniti izazivača. Uistinu sve predispozicije za ovaj okršaj su tu. Osim potvrde glavnog organizatora, odnosno UFC-a.

Nešto se ipak po pitanju te borbe događa. Aaron Bronsteter, kanadski je novinar koji očito jako dobro zna kako izvući informacije od predsjednika UFC-a Dane Whitea. Tako je ovog puta dobio potvrdu da se borba Chimaeva i Burnsa sprema te da bi se trebala održali puno prije nego što mnogi očekuju. Naime, Bronsteter je otkrio kako je UFC 273, koji se održava 9. travnja, priredba na koju se cilja.

Radi se o priredbi koju predvodi borba za titulu perolake kategorije između Alexandra Volkanovskog i Chan Sung Junga, dok će se u sunaslovnoj borbi sastati Aljamain Sterling i Petr Yan, u revanšu za titulu u bantamu. Ta druga borba je trenutno ipak pod malim upitnikom zbog eventualnih sankcija Rusiji, koje bi mogle rezultirali uskraćivanjem vize za Yana.

Zbog toga je svakako dobro dodatno pojačati ovaj program, no termin borbe ipak je iznenađenje. Iz međusobnih dopisivanja Chimaeva i Burnsa, kakva su proteklih tjedana izlazila u javnost, moglo se vidjeti da je priredba prema kojoj oni gledaju UFC 274. Ista se održava 7. svibnja i donedavno je Brazil bio lokacija koja je najbolje kotirala, no ovih je dana potvrđeno da se povratak u Južnu Ameriku još uvijek neće dogoditi.

Burns je od dolaska u velter kategorije odradio šest borbi, upisavši pet pobjeda te poraz od prvaka Kamarua Usmana. No, u toj borbi bio je blizu pobjedi, kad je prvaka udarcem uzdrmao, ali ga ipak nije uspio završiti. Kasnije je bio neutješan zbog pogrešnog odabira taktike za nastavak, uvjeren kako bi uz drugačije donošenje odluka uspio završiti borbu. Nakon poraza od Usmana savladao je Stephensa Thompsona na UFC 264 priredbi u srpnju prošle godine i od tada čeka nastup.

Chimaev je svoju posljednju borbu odradio krajem listopada na UFC 267, kad je bez prevelikih problema savladao Lija Jinglianga. Bila je to njegova četvrta pobjeda u UFC-u i druga u velter kategoriji kojoj se sad odlučio posvetiti.

Linker
27. travanj 2024 02:14