UFC

White potvrdio tko će biti idući protivnik za Israela Adesanyu

Israel Adesanya
 CHRISTIAN PETERSEN/AFP
Pretpostavlja se da UFC-ov prvak srednje kategorije neće dugo odmarati

Nakon što je proteklog vikenda upisao treću uspješnu obranu titule UFC-ovog prvaka srednje kategorije, Israel Adesanya neće dugo čekati prije nego se krene pripremati za četvrtu. A već zna tko bi mu tim putem trebao biti protivnik. Zapravo, riječ je o borcu koji je bio planiran i za ovu borbu, ali mu termin nakon prošlog nastupa nikako nije odgovarao pa je umjesto njega uskočio Vettori.

Radi se naravno o Robertu Whittakeru, borcu kojem je krajem 2019. godine titulu oduzeo i koji je s tri pobjede nakon toga revanš apsolutno zaslužio. To je medijima potvrdio i Dana White nakon UFC 263 priredbe.

"Par dana prije nego se ova borba održala, Adesanya je izjavio da se želi ponovno boriti u listopadu. Ovo je kao da se on nikad prije nije borio i odmah nakon jedne govori o idućoj borbi. Volio bih to, Adesanya je postao opak prvak. Pokušat ćemo što prije dogovoriti Whittakera i njega", rekao je White, okrenuvši se kratko lokaciji:

"Govorite o Novom Zelandu ili Australiji? Iskreno, sumnjam u to. To je kao da pitate hoćemo li ići u listopadu ići u Kanadu, oni su gotovo u istoj situaciji."

Whittaker je odmah nakon borbe Adesanyi uputio poruku, svjestan da je njihova druga borba ono što slijedi.

"Odmori, vidimo se uskoro", napisao je.

Adesanya zapravo za ovu borbu baš i nije zainteresiran, što je više puta otkrio, čak je i njegov trener izjavio podosta nebuloznu izjavu kako Whittakeru treba još jedna pobjeda da bi zavrijedio napad na titulu. No, ta borba je na redu i trenutni prvak imat će protiv sebe svakako motiviranijeg i spremnijeg bivšeg prvaka nego što je to bilo prošli put, kad je srušili rekord posjete jedne UFC priredbi, spektaklom na stadionu u Melbourneu.

Linker
25. travanj 2024 13:20