UFC

White prokomentirao otkaz Sanchezu: ‘Tužna je stvar kad ti neki luđak krene kontrolirati život‘

Diego Sanchez i Joshua Fabia
 screenshot (YouTube, UFC)
Predsjednik UFC-a nema sumnje kako je Joshua Fabia krivac za sve što se dogodilo Diego Sanchezu

Samo deset dana prije nego je trebao odraditi UFC on ESPN 24 borbu protiv Donalda Cerronea, koja je trebala biti njegova posljednja u karijeri, Diego Sanchez uklonjen je iz iste te otpušten iz UFC-a. Koliko god to bilo iznenađenje, mnogi su zapravo pretpostavili što se dogodilo, posebno nakon posljednjih snimki koje je "Nightmare" postavio na Instagram, a na kojima vidimo verbalni napad njegovog trenera Joshue Fabije na UFC-ove komentatore.

Upravo otkako je Diego započeo suradnju s tim voditeljem "Škole za samosvjesnost", puno se toga u njegovom životu promijenilo. Čovjek koji nema gotovo nikakvog doticaja s ozbiljnim borilačkih sportom utjecao je na jednu legendu tako da je ovaj svaki njegov savjet počeo prihvaćati kao svetinju. Drugi borci i fanovi to su gledali s nevjericom, a rijetko tko se ustručavao Fabiju nazivati manipulatorom.

Takav stav ima i Dana White, koji je za Yahoo Sports potvrdio kako je upravo Fabia razlog razlaza UFC-a i Diega prije nego je ovaj uspio završiti karijeru u promociji čiji je član bio 15 godina. Uistinu je to na više načina okrutno, no očito je Fabia postao toliko veliki problem.

"Ja imam jedan sjajan odnos s Diegom, jako mi je drag i nadam se da je dobro. No, jedna od najtužnijih stvari koja je može dogoditi, i to ne samo u borilačkom sportu i tu želim da me obavezno citirate, je kad se pojave ti jezivi čudaci koji dolaze od bogtepitaj otkuda i postanu krvopije njihovih života", prokomentirao je ljutiti i itekako razočarani White, dodavši:

"Na neki način je taj jezivi čudak ušao u Diegov život i krenuo ga kontrolirati. Vidjeli ste snimku gdje nožem lovi ljude po Octagonu. Koliko je taj tip lud? On dođe kod komisije i kaže im kako je Diega naučio dodir smrti. To s tim tipom ide sve dalje i dalje. Dođe na sastanak produkcije i onda govori komentatorima što bi oni trebali govoriti? Taj tip nije normalan. Nažalost, ušao je u Diegov život i počeo ga kontrolirati. Ja Diegu uistinu želim sve najbolje."

Sanchez je putem društvenih mreža otkrio kako namjerava nastaviti karijeru i ponudio je svoje usluge raznih promocijama. Pitanje je samo tko je spreman ponuditi mu nešto, gledajući kako on u posljednje vrijeme izgleda u borilištu, ali i izvan njega.

Linker
16. travanj 2024 12:44