UFC

White: 'Stipe protiv Furyja? Miočić radi zdravlja ne može nastupati u UFC-u, kamoli protiv Tysona!'

 AFP (Jason Silva / AGIF, Philip Pacheco / ANADOLU AGENCY)
Dana White ne bi imao ništa protiv da priča oko prelaska Tysona Furyja u MMA svijet postane stvarna. Dapače, otvorio je vrata svjetskom boksačkom prvaku u svoju organizaciju ukoliko se ovaj zaista odluči preseliti u slobodnu borbu jednog dana.

Ovo nije prvi put da se Tyson Fury povezuje s prelaskom u MMA. I prije velike pobjede protiv Deontayja Wildera u nedavnom revanšu, "Kralj Cigana" je koketirao s prelaskom u slobodnu borbu. U više je navrata objavljivao video zapise na kojima trenira MMA zajedno s UFC-ovcem Darrenom Tillom i navodno se sprema za prelazak u drugi sport. Odmah se, prilično očekivano, počelo špekulirati s dvobojem protiv UFC prvaka u teškoj kategoriji Stipom Miočićem. Sada, kada je Fury deklasirao Deontayja Wildera, Dana White je još zainteresiraniji za bilo kakvu kombinaciju s Britancem.

U razgovoru za TMZ Sports, White je nahvalio Furyja, čestitao mu je na sjajno odrađenom poslu i izvršenom taktičkom planu koji je pripremio sa svojim timom. Komentirao je i mogući meč protiv svog prvaka Stipe Miočića, ali je naglasio kako je Stipino zdravlje i dalje problem. I to veliki!

"Stipe i dalje nije zdrav. Stipe i dalje nije dobio dozvolu od svojih liječnika. Stipe se u ovom trenutku ne može boriti niti protiv boraca u UFC-u, a kamoli Furyja", objasnio je White dodavši da Cormier čeka da Miočić zaliječi svoje oko i da se može vratiti u Octagon.

No, White je, kao što smo i rekli ranije, zainteresiran za dolazak Tysona Furyja u Octagon ili neki "crossover" boksački meč svog prvaka. Znamo da u pozadini i dalje gura svoj veliki boksački projekt "Zuffa Boxing", koji i dalje treba ugledati svjetlo dana i krenuti s radom.

"Zainteresiran sam za Tysona Furyja neovisno o tome o kojem se borilačkom sportu radi. Izgledao je prokleto dobro. Odradio je savršenu borbu", tumači predsjednik UFC-a i zaključuje:

"Octagon? Volio bih ga vidjeti tamo ili u bilo kojoj drugoj kombinaciji. Veselim se vidjeti i što sada slijedi u boksačkom ringu."

Linker
23. studeni 2022 22:48