UFC

White usporedio Masvidala s braćom Diaz: 'Tko se želi boriti, borbu će i dobiti'

Jorge Masvidal i Dana White
Jorge Masvidal teško će dobiti ono što želi, budući da UFC nema namjeru daljnjeg pregovaranja.

Nakon jučer održanog vaganja za aktualnu UFC priredbu, Dana White je još jednom izašao pred medije. Tema je bilo dovoljno, posebno jer je ovog tjedna najavljeno nekoliko sjajnih priredbi i borbi. Jedna od njih je UFC 251, koju će 11. srpnja predvoditi borba za titulu velter kategorije između Kamarua Usmana i Gilberta Burnsa.

Mnogi su u toj borbi očekivali Jorgea Masvidala. Zapravo UFC je upravo s njim i pregovarao sve do trenutka kad je Gilbert Burns savladao Tyrona Woodleya. Tada su prepoznali situaciju gdje imaju još jednog izazivača koji je trenutno vrlo aktualan i s kojim pregovori neće biti problem. Tako je ta borba ugovorena, dok je Masvidal ostao sa strane.

"Nisam iznenađen, ja ovaj posao radim već 20 godina i ljudi koji se žele borit će borbe i dobiti. Oni koji ne pokažu želju se niti ne bore. Osim toga, Burns je trenutno prvi čovjek na ljestvici i pošteno je raditi borbu prvog borca protiv prvaka. Osim toga, taj dečko želi ostati aktivan, želi se boriti. To je zapravo najpametnija stvar koju borci dok su zdravi i dok pobjeđuju mogu napraviti. Oko Masvidala nisam iznenađen, on je poput braće Diaz. Nadglasava sam svoj bubanj. Kad on nešto odluči, on to i napravi. Nije me iznenadio", otkrio je White kakva je bila situacija s Masvidalom, bez ikakvog znaka razočaranja što borba nije dogovorena. Brzo se prebacio na dodatnu promociju impresivnog Gilberta Burnsa.

Kratko je još objasnio kako UFC borci mogu doći do ugovaranja nastupa te je potvrdio da nikakve drame u UFC-u trenutno nema.

"Već deset godina organiziram borbe svakog tjedna. Svi borci znaju, ako se želiš boriti nas trebaš nazvati. Mi ćemo ti ponuditi borbe koje možeš prihvatiti, a ne moraš. Tako je kod nas uvijek bilo. Sad se svi ponašaju kao da se pojavila neka nova drama i kao da se ovo nikad nije događalo. Tako što nam se događa cijelo vrijeme", još je jednom potvrdio kako je ovaj trenutna situacija zapravo nešto s čime se redovno susreću, samo što je ovog puta sve otišlo u javnost.

UFC će održati priredbu ovog i idućeg vikenda, nakon čega slijedi dvotjedna pauze do seobe u Abu Dhabi, gdje će UFC 251 biti prva priredba na Fight Islandu. Ona se održava, kako je gore već navedeno, 11. srpnja.

Linker
19. travanj 2024 20:32