UFC

Whittaker Du Plessisa smatra ‘najopasnijim protivnikom do sad‘: ‘Nema ništa opasnije od čovjeka koji nema što za izgubiti‘

 Robert Whittaker 

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Whittaker je očito shvatio jako ozbiljno Du Plessisa i činjenicu da ga ne smije podcijeniti

Rijetki su oni koji vjeruju da Dricus Du Plessis može iznenaditi Roberta Whittakera ove subote na UFC 290 priredbi i pobijediti ga u ‘‘title eliminator‘‘ meču. Jedini čovjek koji je do sada u srednjoj kategoriji pobijedio Whittakera jest Adesanya, dok je sve ostale borce Robert uspio poraziti s manje ili više napora.

No, Whittaker nikako ne podcjenjuje bivšeg KSW-ovog prvaka. Iako je prema kladionicama veliki favorit, Whittaker nikako ne želi previše opušteno ući u ovaj meč. Osim toga, izjavio je i da mu je Dricus najteža borba do sada:

‘‘On je moja najopasnija borba do sada. To je iz razloga što je naveliko otpisan od svih. Sve što sam od njega vidio izgleda lagano za mene, ali on je nepoznat. Razumijem sve opasnosti koje on predstavlja jer ne samo da je zaokružen borac nego je i dobar sportaš, tako da posljednjih 14 tjedana treniram jako. Velik je tip, nije mali. Nema što izgubiti, a svi su ga već otpisali‘‘, rekao je Whittaker na media dayju.

‘‘On je ‘underdog‘ u ovoj borbi i recite mi jednu stvar koja je opasnija od čovjeka koji nema što za izgubiti, a dobiti može sve. Dobit će moju najbolju verziju ovog vikenda. Kako god, nisam trenirao za jednu rundu jer se sigurno neće pojaviti kao trkaći konj. Ne očekujem da će se brzo ispuhati‘‘, dodao je.

Whittaker je očito shvatio jako ozbiljno Du Plessisa i činjenicu da ga ne smije podcijeniti. To se jasno vidi u njegovim izjavama jer je Dricus do sada jako brzo znao ostati bez kondicije, a Whittaker se ne želi osloniti samo na to.

Linker
18. svibanj 2024 17:05