UFC

Du Plessis o ulozi autsajdera protiv Whittakera: ‘On je najteži protivnik s kojim sam se do sada susreo‘

 Dricus Du Plessis 

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Iako smatra da je Whittaker s razlogom toliki favorit, rekao je da će ga natjerati na greške i to iskoristiti

Robert Whittaker na nikoji način ne želi otpisati Dricusa Du Plessisa s kojim se bori ove subote na UFC 290 priredbi. Fanovi, ali i kladionice su najviše naklonjeni Whittakeru koji i jest veliki favorit, no Whittaker je ranije rekao kako je Dricus čovjek koji nema što za izgubiti te da ga iz tog razloga smatra ekstremno opasnim.

S druge strane, Dricus također nema ništa protiv uloge autsajdera. Whittaker je veliki favorit s razlogom te protiv toga nema ništa, a rekao je i kako je Whittaker najteži protivnik s kojim se do sada imao prilike susresti:

‘‘To me niti malo ne vrijeđa. Ovo je trenutak u kojem se moram izdići. Ovo je trenutak u kojem moram postati favorit. Ovo je borba koja me stavlja u tu poziciju. Postoji prvak, a postoji i izazivač. Sto posto sam siguran da je ovo moje vrijeme. Sve dok ne pobijediš prvaka, nitko ne vjeruje da možeš biti prvak. Whittaker je s punim pravom favorit i kladionicama i fanovima. Tako će biti dok ne prijeđem tu prepreku‘‘, rekao je Du Plessis za MMA Junkie.

Nije nikakva tajna da je Whittaker najteži protivnik u njegovoj dosadašnjoj karijeri, ali ne želi dopustiti da ga to omete u planovima:

‘‘Whittaker je definitivno najteži protivnik s kojim sam se do sada susreo. On je fenomenalan, fenomenalan borac. Ljudi me pitaju gdje vidim rupe kod njega. Takve stvari je jako, jako teško naći kod njega. Natjerat ću ga da napravi greške i iskoristit ću to. Upravo je to ono što ću učiniti u subotu‘‘, zaključio je Dricus.

Linker
18. svibanj 2024 19:46