UFC

Whittaker otkrio što smatra ključnim za pobjedu nad Costom: ‘On je nasilnik, evo kako ću ga zaustaviti‘

Robert Whittaker i Paulo Costa

 Screenshot/YouTube
‘The Reaper‘ planira u potpunosti preuzeti inicijativu u kavezu i nametnuti Brazilcu svoj ritam

Borilački fanovi posljednji su put Roberta Whittakera u oktogonu gledali na UFC 290 priredbi, kada ga je, suprotno svim očekivanjima, tehničkim nokautom pobijedio aktualni prvak srednje kategorije Dricus Du Plessis. "The Reaper" će se ponovno u akciju vratiti na predstojećem UFC 298 "eventu", gdje će odmjeriti snage s Paulom Costom. Iako će svoj povratak na pobjednički kolosijek tražiti u okršaju s opasnim "Borrachinhom", Whittaker je uvjeren da zna na koji način može postići da, na koncu, upravo njegova ruka bude podignuta.

Govoreći o meču koji je pred njim, 33-godišnji je borac istaknuo kako za pobjedu smatra ključnim preuzeti inicijativu, diktirati ritam borbe i u potpunosti se nametnuti Costi.

"Najvažnije je ne dopustiti da radi po svom, ne dopustiti mu da se razmaše, ne dopustiti mu da uhvati ‘momentum‘ i krene pritiskati. On je nasilnik, tip borca koji će, ako mu dopustite da radi ono što želi, biti izuzetno težak izazov", rekao je Whittaker u razgovoru za MMA News pa dodao:

"Ali mislim da će to biti sasvim drugačija noć za njega ako preuzmem inicijativu, držim ga izvan ravnoteže, na krivoj nozi. Mislim da će moja brzina i preciznost, moje hrvanje i set vještina kojima raspolažem napraviti razliku. Vjerujem da sam bolji od njega u svim aspektima".

Hoće li se Whittakerov plan ostvariti, i što će, s druge strane - u kavezu imati za reći Costa - saznat ćemo vrlo brzo.

Linker
30. travanj 2024 17:23