UFC

Whittaker prognozirao meč Blachowicza i Adesanye

Whittaker vs. Adesanya
 ASANKA BRENDON RATNAYAKE / AFP
Bivši prvak smatra da je ovo za Izzya "savršen trenutak da pokuša preuzeti pojas u poluteškoj"

Pretpostavljalo se da će Robert Whittaker pobjedom nad Jaredom Cannonierom postati novi izazivač za Israela Adesanyu, no UFC je promijenio planove i akutalnog prvaka iz srednje odlučio upariti s vladarom poluteške kategorije - Janom Blachowiczem.

Upravo o tom novom 'superfightu' progovorio je ovih dana i Whittaker koji je u intervjuu za Submission Radio odlučio dati svoju prognozu.

"Da, vjerujem da hoće", odgovorio je Whittaker kada su ga upitali mislili da će Adesanya pobijediti Blachowicza.

"Mislim da je u udaračkom segmentu puno bolji. Jan ima tu snagu, ali Israela baš i ne pogađaju toliko puno. Mislim da je ovo savršen trenutak da Izzy pokuša preuzeti pojas u toj kategoriji", dodao je bivši prvak.

Otkako je izgubio svoju titulu u okršaju s Adesanyom, Whittaker je upisao dvije pobjede protiv elitne konkurencije (Darrena Tilla i Jareda Cannoniera). A upravo zahvaljujući ta dva uspješna nastupa, Australac vjeruje da je već sad napravio dovoljno da zasluži revanš s aktualnim prvakom srednje kategorije.

"Već sam zaslužio to pravo. Upravo je to predstavljala ona borba s Jaredom. To je bio meč za poziciju prvog izazivača. Smiješno je da su svi govorili Jaredu da će u slučaju pobjede dobiti priliku napasti pojas, a meni to nitko nije rekao. Ali ja sam to zaslužio tom borbom. Spreman sam za meč s Izzyjem i u srednjoj i u poluteškoj kategoriji", objasnio je Robert pa nešto više rekao o mogućem okršaju u kategoriji iznad one u kojoj se trenutno nalazi.

"To ne može biti ista borba. Teško je reći jer ne znam kako bih se kretao kao teži borac. Inače volim trenirati u nešto lakšem izadnju, a takav se volim i boriti. Krećem se brže i kondicijski sam bolje pripremljen. Teško je reći. Morao bih napraviti neke prilagodbe na tijelu kako bih pokušao doći do željene brzine, kondicije i kretnje s nešto više kilograma", zaključio je Whittaker.

Linker
15. travanj 2024 17:01