UFC

Wonderboya ne zanima Chimaev: 'Ta borba nema nikakvog smisla'

Stephen Thompson
 screenshot/YouTube
Pojavile su se glasine kako je UFC planirao ugovoriti borbu Stephena Thompsona i Chamzata Chimaeva

Još prije otprilike tjedan dana, Ariel Helwani je objavio kako UFC za glavnu borbu priredbe koja će se održati 19. studenog planira upariti Stephena Thompsona i Khamzata Chimaeva. Isti izvor tada je otkrio kako mu je Thompson rekao da još ništa nije dogovoreno te da nema namjeru prihvaćati takvu borbu. Dodao je tada kako ga zanimaju borci poput Leona Edwardsa ili Jorgea Masvidala.

Sad je Wonderboy te svoje namjere potvrdio u razgovoru za TheBodyLockMMA. Naime, ponuda je uistinu postojala i UFC se nadao upariti svoju novu zvijezdu s ovim dvostrukim bivšim izazivačem i Top 5 borcem velter kategorije. To se ipak neće dogoditi, odnosno Thompson je uzeo svoje pravo da ponuđenu borbu odbije.

"Ne, neću se boriti protiv njega. Ta borba u ovom trenutku za mene jednostavno nema smisla. Ja sam plasiran na petom mjestu ljestvice i da se borim protiv momka koji nije rangiran? Znate na što time mislim", rekao je Thompson, nastavivši:

"Borio sam se protiv raznih boraca da bi došao do pozicije na kojoj sam sada. Isto tako je to napravila većina boraca koji danas drže svoje pozicije, tako da ne vidim zašto bi bilo u redu njemu dati priliku da ih sve preskoči."

Thompson se već jednom opekao, kad je kao drugoplasirani borac ljestvice prihvatio borbu na gostujućem terenu protiv Darrena Tilla. Till je tada dolazio iza pobjede protiv Donalda Cerronea, koja ga je automatski ubacila na osmo mjesto ljestvice. Thompsona je savladao izuzetno kontroverznom odlukom te je time izborio poziciju izazivača.

37-godišnji Wonderboy u svojoj je posljednjoj borbi savladao Vicentea Luquea, čime je prekinuo niz od dva poraza. Iza sebe ima pobjede nad borcima poput Jorgea Masvidala, Roryja MacDonalda, Roberta Whittakera i Johnyja Hendricksa.

Linker
18. travanj 2024 13:53