UFC

Woodley i Covington napokon dogovorili sve uvjete, poznat i datum borbe

Tyron Woodley i Colby Covington
 screenshot/YouTube
Tyron Woodley i Colby Covington trebali bi se boriti 19. rujna u Las Vegasu

Prije koji dan pojavila se informacija kako bi UFC 253 priredba, koju bi trebala predvoditi borba za titulu između Israela Adesanye i Paula Costa mogla doživjeti neke promjene. Naime, umjesto 19. rujna u Las Vegasu, otkrilo se kako je realna opcija da se ista održi 26. rujna na Fight Islandu. Sad se pojavila informacija koja bi mogla potvrditi kako se uistinu radi na nečemu takvom. Naime, Tyron Woodley je otkrio kako je 19. rujna datum za njegovu borbu protiv Colbyja Covingtona.

Ova borba priprema se već mjesecima, a unatoč interesu s obje strane još uvijek nije dogovorena. Ipak, sad je Woodley napokon otkrio više informacija. U svojoj objavi na Instagramu naveo je 19. rujna kao datum borbe, uz dodatak da će Colby i on predvoditi Fight Night u Las Vegasu, odnosno u APEX kompleksu. Iako ugovori još uvijek nisu potpisani, bliski izvori s obje strane otkrivaju kako su uvjeti i datum dogovoreni te kako bi se borba uistinu trebala održati. Uostalom, ovaj datum prenijeli su i svi najveći MMA mediji.

Woodley će u ovu borbu ući nakon dva uvjerljiva poraza, od Kamarua Usmana i Gilberta Burnsa. Obje borbe odradio je 25 minuta, no isto tako je u oba slučaja izgubio svih pet rundi. Covington će u Octagon po prvi put nakon prosinca prošle godine i poraza od Usmana u borbi za titulu, prekidom u petoj rundi.

Trenutno se možemo nadati da se ništa neće izjaloviti i da će se ova borba održati. Woodleyeja Instagram objava inače je puna komentara fanova koji smatraju kako mu dogovaranje ove borbe nije dobra odluka, no on je siguran u to kako je upravo Covington protivnik koji će ga motivirati na pripreme putem kojih bi se doveo u stanje poput onog kad je bio UFC-ov prvak velter kategorije.

Linker
23. travanj 2024 12:24