UFC

Woodley napao Rogana radi pristranog komentiranja meča Adesanya vs. Romero!

Tyron Woodley
 Youtube
Bivši UFC prvak u velter kategoriji Tyron Woodley vjeruje da nema pošten tretman u svojoj organizaciji. To i nije posebno nova informacija jer je Amerikanac već godinama u svojevrsnom sukobu s čelnicima promocije, no sada je za svoju teoriju pronašao novi dokaz.

Nakon što je Israel Adesanya odlukom sudaca svladao Yoela Romera u glavnoj borbi UFC-a 248 i tako obranio svoju titulu, Woodley se javno požalio na privilegirani tretman koji je od UFC-ovih komentatora imao prvak u srednjoj diviziji. On, naime, smatra da je "Stylebedner" bio favoriziran i da službeni UFC-ovi komentatori pored kaveza nisu objektivno izvještavali o njegovoj, prema Woodleyju, očajnoj izvedbi.

Povod je bilo "post" poznatog novinara Ariela Helwanija koji je na svom Instagramu objavio neke od citata koje je Adesanya izrekao u njegovoj emisiji na ESPN-u. Tu se nadovezao bivši prvak s odgovorom iz kojeg se dosta toga može zaključiti.

"Smiješno je kako nitko Roganu nije rekao ništa u slušalicu, nitko mu nije rekao da je Adesanya srušio rekord u najmanjem broju bačenih udaraca u jednoj borbi za UFC titulu. Nema pričanja sranja o primadoni. Samo izlike i iznimke. Kako prikladno", stoji u Woodleyjevom odgovoru.

Iako se Roganu rijetko kada može prigovoriti na neobjektivnosti, njegovi poslodavci su potpuno druga priča. Pa je tako Dana White nakon očajnog nastupa i Adesanye i Romera, jasno i čvrsto stao na stranu novozelandsko-nigerijskog prvaka. Dapače, Romero je proglašen jedinim krivcem za onako loš "main event" što je jako daleko od istine jer su obojica barem jednako krivi.

Podsjetimo na sličnu situaciju s Woodleyjem i njegovim izazivačem Demianom Maiom, koji su rukavice ukrstili na UFC-u 214. Iako je tada aktualni prvak imao jako dobru izliku (ozljeda ramena) za lošiji i manje atraktivan nastup protiv brazilskog izazivača, umjesto razumijevanja, Woodley je žestoko kritiziran od strane čelnika UFC-a radi neaktivnosti i kalkuliranja. I tu je Woodley potpuno u pravu jer u UFC-u postoje jednaki i jednakiji. Tako je oduvijek bilo.

Woodley se u akciju vraća 21. ožujka na Fight Night priredbi u O2 Areni u Londonu. Tamo ga čeka Leon Edwards.

View this post on Instagram

What might have been ...

A post shared by Ariel Helwani (@arielhelwani) on

Linker
13. travanj 2024 07:47