UFC

Yair Rodriguez objasnio prednosti borbe protiv prijatelja i timskih kolega: ‘Mislim da mi je lakše ovako‘

Yair Rodriguez

 Screenshot (youtube, Ufc)
Sjajni meksički borac perolake kategorije u dobrim je odnosima sa svojim sljedećim protivnikom

Dva dana dijele nas od velikog meča između Briana Ortege i Yaira Rodrigueza. Drugorangirani (Ortega) i trećerangirani (Rodriguez) izazivači perolake kategorije osim što su jako kvalitetni borci, gotovo uvijek pružaju i jako uzbudljive nastupe pa stoga nemojte propustiti ovaj spektakl.

Yair Rodriguez ranije ovog tjedna istaknuo je kako su mu iz UFC-a obećali napad na titulu ukoliko savlada Ortegu, ali nije mu bilo lako pristati na ovaj meč. Naime, on i Brian zapravo su prijatelji i nisu preferirali međusobni obračun, ali na kraju su ipak pristali staviti prijateljstvo sa strane i u subotu navečer odradit će borbu.

‘‘Imali smo ovo na umu, naravno. Znali smo da se ovakvo nešto može dogodotii. Zapravo smo Ortega i ja nekoć i pričali o tome. Nismo se htjeli međusobno boriti osim ako to nije ovakva prilika gdje se borimo za ‘title shot‘ ili samu titulu. Ovakva prilika je na kraju došla i spremni smo.‘‘, rekao je Yair na konferenciji za medije.

Podosta sličnu situaciju Rodriguez je iskusio 2014. godine tijekom tadašnje sezone The Ultimate Fightera. Meksički borac u polufinalu showa morao se obračunati s Rodolfom Rubiom koji je bio u istom timu kao on. Slavio je Yair u prvoj rundi te borbe, a prisjetio se tih trenutaka.

‘‘Kad sam bio u ‘TUF‘ kući, morao sam se boriti protiv jednog od kolega, a ponekad je i bolje tako. U ovakvim situacijama nema loših osjećaja i emocija usmjerenih ka protivniku. Nemam nikakvu lošu energiju prema Brianu i mislim da mi to olakšava sve ovo.‘‘, objasnio je Rodriguez prednost ovakvih obračuna.

Koliko će Ortega i Rodriguez biti prijateljski nastrojeni unutar kaveza, preostaje nam vidjeti. Svi mi kao fanovi nadamo se što manje, a poznavajući njihov borilački mentalitet, nitko neće vjerovati da su prijatelji onda kada se nađu u kavezu.

Linker
25. travanj 2024 21:45