UFC

Yair Rodriguez se nada borbi protiv Alexandera Volkanovskog u Meksiku

 Yair Rodriguez 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Želi braniti privremeni pojas na domaćem terenu

Yair Rodriguez sinoć je odradio maestralnu izvedbu protiv Josha Emmetta te time postao privremeni prvak UFC-ove perolake kategorije. No unatoč sjajnoj performanci Yairova izvedba nekako je uspjela proći ispod radara zbog glavne borbe večeri u kojoj je Islam Makhachev po prvi puta obranio titulu. Na konferenciji za novinare nakon samog eventa bio je priupitan je li borba protiv Volkanovskog u Meksiku idealan izbor, s čime se potpuno složio.

"Da, to bi bilo savršeno. Zapravo pričao sam ja već s Alexanderom Volkanovskim u Dallasu, ne baš s njim nego s njegovim menadžerom, i on me pitao bih li pristao na borbu s njime u Australiji. Ja sam mu odgovorio potvrdno." - započeo je priču Yair.

"Ja sam se svoje riječi držao, došao sam ovdje i osvojio privremeni pojas. Ali sada želim od UFC-a da taj pojas odnesemo u Meksiko i da ga tamo branim. Idealno bi bilo u rujnu (9.mjesec) kada otvore ‘UFC performance institute‘, tako da to možemo tamo odraditi."

Rodriguez se također osvrnuo i na tijek svoje potencijalne borbe protiv Volkanovskog, gdje svoju priliku najviše vidi u stojci.

"Ako pričamo o borbi protiv njega, mislim da je brz i eksplozivan, te jako dobar hrvač koji ima dobru obranu od rušenja. Tako da smatram kako bi borba između njega i mene protekla u stojci. Bio bi to ‘stand up‘ meč. Sve se svodi na to tko je bolji borac na taj dan, tko ima bolji strategiju, i tko uspije provesti svoju taktiku u djelo. Ne mogu sada ništa predvidjeti jer sve ovisi o tome tko će se bolje snaći na taj dan." - prilično skromno je objasnio Yair.

Linker
21. travanj 2024 11:47