UFC

Yan i Sterling napokon će razriješiti račune: Ugovoren je revanš koji svi toliko priželjkujemo

Petr Yan vs. Aljamain Sterling

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Revanš za prvaka bantam kategorije, čekamo još od trećeg mjeseca 2021. godine

Protekla večer donosi nam nekoliko zanimljivih mečeva koji su ugovoreni u UFC-u. Nakon što je Dana White potvrdio kako će Alexander Volkanovski i Max Holloway odraditi trilogiju na UFC 272 priredbi koja se održava 05. ožujka u Las Vegasu, procurila je informacija o još jednoj borbi za pojas.

Petr Yan i Aljamain Sterling odradit će dugoočekivani revanš. Još početkom ožujka protekle godine, Aljamain Sterling spletom nes(p)retnih okolnosti postao je prvakom bantam kategorije. Krajem četvrte runde, Petr Yan ničim izazvan, uputio je ilegalan udarac koljenom, koji je odsjeo na glavi njegova protivnika. Sterling nije mogao nastaviti i ruski borac je diskvalificiran, a time je ostao i bez pojasa koji je tada držao u svom vlasništvu.

Optuživalo se Sterlinga da je odglumio kako bi došao do pojasa, Petr Yan mjesecima je zazivao revanš, a trebali su ga odraditi 30. listopada protekle godine. Ipak, Sterling se povukao zbog ozljede i ugovoren je meč za privremenog prvaka. Petr Yan imao je težak zadatak u vidu Coryja Sandhagena, no došao je do pobjede i titule privremenog prvaka. Aljamain Sterling napokon je priveo kraju svoj oporavak od ozljede vrata i čini se kako je sve spremno za revanš koji svi čekamo.

Prema informacija koje dolaze od strane ESPN-a i MMA Junkieja, Yan i Sterling, kao Volkanovski i Holloway, također će se boriti na UFC 272 priredbi. Radi se o eventu koji će se održati 05. ožujka, a T-Mobile Arena u Las Vegasu, mjesto je održavanja. 06. ožujka, Sterling je postao prvakom, dakle gotovo punih godinu dana od održavanja prvog meča, čekat ćemo na revanš.

Dakle, izuzev dvije borbe za titule prvaka (Volkanovski vs. Holloway i Sterling vs. Yan), još je nekoliko borbi najavljeno za UFC 272 priredbu. Vrijedi izdvojiti meč Edsona Barboze i Brycea Mitchella, kao i borbu visokorangiranih izazivačica slamka kategorije. Marina Rodriguez i Yan Xiaonan, u međusobnom obračunu tražit će pobjedu koja ih dovodi jako blizu napadu na titulu. Sjajan event čeka nas početkom trećeg mjeseca.

Linker
14. travanj 2024 21:35