UFC

Prijatelj Aljamaina Sterlinga otkriva: ‘Nemate pojma kakve je posljedice imao nakon borbe s Yanom‘

Aljamain Sterling

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Prvaka bantam kategorije i dalje optužuju da je preuveličao i glumio nakon ilegalnog udarca

Početkom trećeg mjeseca 2021. godine, UFC-ova bantam kategorija dobila je novog prvaka. Aljamain Sterling pobijedio je Petra Yana i tako je preuzeo tron kategorije. Međutim, sve to došlo je uz puno kontroverze. Naime, meč je završen diskvalifikacijom dotadašnjeg prvaka, zbog ilegalnog udarca koljenom u glavu Sterlinga. Iako je udarac definitivno nedozvoljen i svi su toga svjesni, Sterling se našao na meti brojnih kritika.

Naime, brojni kritičari i fanovi smatraju kako je Aljo debelo preuveličao cjelokupnu situaciju. Njegove reakcije odaju dojam glume i mnogi mu ne vjeruju kad kaže da uistinu nije mogao nastaviti meč. Petr Yan također je svjestan da je pogriješio, no niti on ne propušta priliku da Sterlinga nazove glumcem. Ipak, Henoc Maurice, jedan od Sterlingovih prijatelja i suvoditelja Weekly Scraps Podcasta, stao je u obranu svog prijatelja i aktualnog prvaka bantam kategorije.

''Svi govore: 'odglumio je'. Ali nitko ne zna što se zapravo dogodilo. Mislim da čak niti ti (obraća se Sterlingu, op.a.) sam nisi pričao o trenucima kad si bio kod kuće i jedva si se mogao ustati iz kreveta. Odlazio si u kupaonicu i povraćao si. Nitko to ne znam zato što znam da ti ne voliš da se o tome priča. Ali ja ću sada otkriti kako je Aljo bio u kupaonici, povraćao je i govorio: 'Brate, ne znam što nije u redu s mojom glavom'. Niste vidjeli posljedice koje je imao.'' objasnio je Henoc Maurice u videu koji možete pogledati OVDJE.

Sterling nakon tog meča nije ulazio u kavez, no ove godine čeka ga revanš protiv Petra Yana. Rus je u međuvremenu došao do pojasa privremenog prvaka i svi s nestrpljenjem iščekuju revanš prve borbe, koja je tako nes(p)retno završila.

Linker
20. travanj 2024 14:25