UFC

Zamjena za Nurmagomedova: Sandhagen će se boriti s iskusnim udaračem koji je oduševio u posljednjem nastupu

Cory Sandhagen

 LOUIS GRASSE/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Louis Grasse/zuma Press/profimedia
Borba između ‘Sandmana‘ i Fonta ugovorena je u "catchweightu" do 63,5 kilograma

Nakon Song Yadong otkazao meč Robu Fontu, a Umar Nurmagomedov učinio isto to Coryju Sandhagenu, dvojica američkih boraca svoje su nove protivnike pronašli - jedan u drugom. UFC je, naime, potvrdio kako će Sandhagen i Font odmjeriti snage na UFC-ovoj Fight Night priredbi koja je zakazana za 6. kolovoza u Nashvilleu.

Borba je ugovorena u "catchweightu" do 63,5 kilograma i predvodit će navedeni "event" u Bridgestone Areni. Sandhagen trenutno zauzima petu poziciju UFC-ove bantam ljestvice, a posljednji je put u UFC-ov oktogon ušao u ožujku, kada je podijeljenom sudačkom odlukom pobijedio Marlona Veru, a prije toga je, u rujnu 2022., prekidom u četvrtoj rundi, savladao Yadonga.

Font je, s druge strane, osmoplasirani borac bantam divizije, a posljednju borbu je odradio početkom travnja ove godine, nokautiravši Adriana Yaneza na UFC 287 priredbi. Iskusni Amerikanac isporučio je u Miamiju (Kaseya Center) sjajnu izvedbu, a ključan je bio razoran desni kroše kojim je oborio protivnika dvije minute prije kraja prve runde, a onda ga dovršio "ground and poundom". Yanezu je to bio prvi poraz pod okriljem UFC-a (nakon šest uzastopnih pobjeda), a Fontu deveti nokaut u karijeri (šesti pod okriljem UFC-a), kojim si je osigurao i bonus za izvedbu večeri.

Dio MMA fanova na društvenim mrežama razočaran je što je Font "skinut" s "fight carda" UFC 292 priredbe, budući da će se ista održati, recimo to tako, u njegovom "dvorištu", odnosno u Bostonu (TD Garden), a 36-godišnji borac rođen je u Leominsteru (Massachusetts). Također, brojni ljubitelji slobodne borbe smatraju kako je ovo vrlo težak "matchup" za Fonta i uvjereni su kako nema šanse u okršaju s potkovanijim "Sandmanom".

Linker
27. travanj 2024 23:53