UFC

Zaokret na kladionicama: Jones postavljen kao favorit protiv Ganea, do sada bio ‘underdog‘

Jon Jones

 Brazil Photo Press/Alamy/Alamy/Profimedia
Sve više eksperata upućuje na Ganeove očite nedostatke

Ostalo je još nešto malo više od mjesec dana do povratka po mnogima najboljeg MMA borca svih vremena. Jones je posljednju borbu imao prije tri godine kada je jednoglasnom sudačkom odlukom slavio u prilično izjednačenom meču protiv Dominicka Reyesa. Već tada je najavljivao pohod u tešku kategoriju, a sada će konačno to i ostvariti.

Potencijalni protivnici često su se izmjenjivali, pa tako se prvo pričalo da će to biti Stipe Miočić, pa je onda u pregovorima bio Francis Ngannou, da bi na kraju za protivnika dobio možda i najopasnijeg teškaša današnjice. Ciryl Gane ima jedan poseban stil borbe koji se za sve osim Ngannoua pokazao kao enigma. Kretanje poput srednjaša, fluidnost, te udaranje s distance karakteristike su koje ne pašu niti jednom teškašu. Zato je Gane u početku i bio postavljen kao favorit protiv Jonesa.

No, je li to zaista tako? Nedavno je zanimljivu analizu dao i naš MMA trener i stručnjak Zelg Galešić koji smatra kako Jones najveću šansu ima upravo protiv Ganea.

"Ako ćeš uzeti top pet ljestvicu teške kategorije i reći mi koji borac od svih njih najviše paše Jon Jonesu? Reći ćeš Gane. Zato što jedini nema obranu od rušenja i jedini je ‘pikavac‘ iz cijele te kategorije. Jedini se kreće na prstima i lijevo i desno, a to je ono što Jon Jonesu paše. Jedini je koji nema tvrde kukove kada mu ideš u noge. Znači izabrali su čovjeka koji mu najviše paše u cijeloj toj kategoriji."

Čini se kako se sve više eksperata slaže s time, a sada čak i kladionice. Jones je odjednom postao favorit, iako za sada blagi.

Linker
15. travanj 2024 07:05