UFC

'Zaustavit ću Khabiba!' Dustin Poirier objasnio taktiku kojom planira pobijediti Nurmagomedova

Dustin Poirier
Dustin Poirier pred sobom ima najvažniju borbu karijere. Privremeni prvak lake kategorije pokušat će ujediniti naslove 7. rujna kada se na UFC 242 priredbi u Abu Dhabiju obračuna s aktualnim nositeljem naslova Khabibom Nurmagomedovom i vjeruje kako ima recept za pobjedu protiv neporaženog Dagestanca.

Nurmagomedov je zagonetka koju nitko do sada nije uspio riješiti čemu svjedoči njegov savršeni omjer borbi od 27 pobjeda bez ijednog poraza. Najveće oružje Khabiba njegovo je hrvanje i grappling, no "Diamond" vjeruje da i on ima što za pokazati u tom segmentu te da će idućeg mjeseca biti spreman oduprijeti se neumornim napadima prvaka.

"Radili smo na izdržljivosti mišića tako da budem spreman neprestano zaustavljati njegovo hrvanje i pokušaje rušenja. Ali je naporno radim na svom hrvanju, ne samo za ovu borbu već posljednjih sedam godina ovdje u American Top Teamu. Fokusiran sam na svoj grappling i hrvanje i mislim da će se to 7. rujna vidjeti", objasnio je Poirier u razgovoru za The Schmo YouTube kanal.

Poirier je vrhunski udarač i njegova prednost defintivno leži u "stand up" borbi. Plan je stoga izmoriti Nurmagomedova u grapplingu i zatim borbu preseliti na noge.

"Vjerujem u sebe. Natjerat ću ga se koprca, napreže i potroši puno energije, a zatim ću ga natjerati da boksa."

Sjajnu formu pokazao je Poirier na putu prema privremenoj tituli. U posljednja četiri meča tri puta je slavio prekidom zaustavivši Anthonyja Pettisa, Justina Gaethjea i Eddieja Alvareza. Iako Khabib još uvijek nije čuo za poraz, 30- godišnjak iz Louisiane vjeuruje kako će ga u Abu Dhabiju, ne samo poraziti, već i završiti prije zadnjeg zvona.

"Imam osjećaj kao da Khabiba mogu prisiliti na predaju. Mislim da ću ga završiti. Ne znam kako će se to dogoditi, ali slavit ću nokautom ili submissionom. Zaustavit ću Khabiba Nurmagomedova", najavio je Poirier pobjedu za MMA Junkie.

Linker
17. svibanj 2024 12:57