UFC

‘Želim se boriti brate, nema više čekanja.‘ Islamu Makhachevu sasvim je svejedno tko mu je sljedeći protivnik za obranu pojasa

Dana White (lijevo) i Islam Makhachev (desno)

 Instagram (islam Makhachev)
Prvak UFC-ove lake kategorije polako gubi strpljenje za novu borbu te jasno daje do znanja svim mogućim protivnicima da je otvoren za sve i svakog.

Dagestanski vladar lake kategorije zadnju borbu u najvećoj svjetskoj MMA promociji imao je krajem listopada (deseti mjesec) prošle godine kada je u revanšu po drugi put pobijedio Alexandera Volkanovskog. Nakon višemjesečnog čekanja raspleta njegove daljnje karijere borac iz Makhachkale polako kreće “stiskati” UFC-ov menadžment kako bi dobio novu borbu.

U cijeloj toj priči možda bi mu mogla pomoći pobjeda Dustina Poiriera prošle subote kada je “Dijamant” brutalnim nokautom porazio Benoita St. Denisa, tada 12. borca na UFC-ovoj ljestvici izazivača u lakoj kategoriji. Tim nokautom Poirier se vratio na “mainstream” vrata lake kategorije, onamo gdje je uvijek i pripadao. Mnogi će za njega reći da je on jedan od najvećih i najboljih boraca koji nije imao sreću osvojiti pojas prvaka, bar ne onaj ‘‘pravi‘‘, jer Poirier u svojoj kolekciji ipak ima pojas privremenog prvaka lake kategorije.

Ta borba bila bi vrlo logičan slijed događaja u lakoj kategoriji ako znamo da Justin Gaethje već neko vrijeme neslužbeno planira okršaj s bivšim brazilskim prvakom Charlesom Olivierom. Hipotetički to bi bilo idealno za UFC, jer imali bi dva “super fighta” u nekom neformalnom turnirskom obliku te bi se kasnije pobjednici također našli u kavezu.

Dagestanac je već pozitivno odgovorio na svom ‘‘X‘‘ računu na objavu “Dijamanta” da ga želi u lipnju (šesti mjesec) kao svog suparnika. Jedno je sigurno, Poirier je u cijelom ovom naletu namirisao svoju priliku dok Islam Makhachev hrabro ju objeručke prihvaća. Ostaje samo za vidjeti ako UFC službeno potvrdi borbu, hoće li Dustin Poirier iskoristiti svoju treću šansu za naslov ili će dagestanska zvijer nastaviti suvereno vladati lakom kategorijom.

Linker
22. travanj 2024 21:28