UFC

Islam Makhachev o obrani naslova protiv Dustina Poiriera: ‘Ne zaslužuje napad na titulu, ali nemam drugu opciju‘

Islam Makhachev

 Giuseppe CACACE/AFP/Profimedia
‘Nitko nije spreman no ja se moram boriti. Ne zanima me. Treniram svaki dan i treba mi izazivač‘

Islam Makhachev najavio je da ove godine želi biti aktivan u oktogonu. Na UFC-u 300 održat će se dva ključna okršaja perolake i lake kategorije. Prvak, Justin Gaethje (25-4), bori se protiv bivšeg prvaka, Maxa Hollowaya (25-7), a bivši prvak u lakoj kategoriji, Charles Oliveira (34-9, 1NC), bori se protiv Armana Tsarukyana (21-3).

Prvak lake kategorije Makhachev, saznat će svog sljedećeg potencijalnog suparnika, ali zbog Islamovog planiranog povratka u lipnju (6. mjesec), pobjednik priredbe vjerojatno neće biti spreman ponovno ući u kavez, pogotovo ne s tako velikim ulozima na stolu. Stoga to Islama dovodi do mogućeg meča s nedavnim pobjednikom s UFC-a 299, Dustinom Poirierom. ‘‘Diamond‘‘ je na UFC 299 eventu nokautirao Benoita Saint Denisa u drugoj rundi borbe. Prije pobjede nad Francuzem, Poirier je upisao težak poraz nokautom u meču protiv Justina Gaethjea. Dakle, Dustin je na omjeru 1-1 u posljednja dva nastupa, ali Makhachev nema ništa protiv da Poirier dobije novu priliku za napad na pojas.

"Znam da Poirier ne zaslužuje borbu za naslov, ali trenutno nemam nikakvu drugu opciju. Svi su zauzeti. Želim se boriti. Želim se boriti tri puta ove godine. Moram nekoga prozvati, a Poirier je sada slobodan. Imao je izvrsnu borbu i upisao prekrasan nokaut. Sada je slobodan, zdrav i tražio sam da se borimo u lipnju”, rekao je Makhachev za MMA Junkie.

Dagestanac je prvobitno najavio svoj povratak početkom 2024. godine, no "mala ozljeda" pomrsila mu je planove nakon zadnje obrane naslova na UFC-u 294 krajem prošle godine. Tražio je borbu za naslov u velter kategoriji protiv prvaka Leona Edwardsa, ali UFC mu je nudio nastup na UFC 300 eventu. Tajming se poklapa s mjesecom ramazanskog posta tijekom kojeg se Makhachevu nije moguće spremati za veliki meč.

Obrana naslova početkom ljeta je sigurna, samo je pitanje hoće li biti protiv Poiriera ili ne.

"Nitko neće biti spreman, ali ja se moram boriti. Ne zanima me. Sada sam zdrav, treniram svaki dan i treba mi netko“, poručio je Makhachev te dodao nekoliko riječi o Poirieru.

“Pobijedio je mnogo vrhunskih momaka. On je legenda. Borba s njim bit će dobra za mene, za povijest, za sve. Težak je protivnik i ima dobru giljotinu. Plan je srušiti ga i kad proba napraviti giljotinu uzet ću mu leđa i natjerati ga da tapka. To je to“.

Linker
22. travanj 2024 05:09