UFC

‘Želim se boriti protiv tog čovjeka, on je legenda, a pobjeda nad njim bi dobro izgledala u mom rezimeu!‘

Israel Adesanya

 Alejandro Salazar/Pximages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Caio Borralho svjestan je koliko bi mu donio meč s Israelom Adesanyom, poglavito u slučaju pobjede

Caio Borralho proteklog je vikenda, u glavnoj borbi večeri UFC on ESPN 62 priredbe, jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio iskusnog Jareda Cannoniera nakon pet rundi "rata" u oktogonu vegaškog Apexa i tako nastavio svoj pohod prema vrhu srednje divizije. Zbog izvedbe protiv Cannoniera, 31-godišnjem su se Brazilcu naklonili brojni kolege borci, a jedan od njih, Henry Cejudo, poručio je kako bi se "The Natural" u svom sljedećem meču trebao boriti s - Israelom Adesanyom.

Čini se kako se ta ideja svidjela Borralhu budući da je u svom posljednjem javnom istupu i sam pozdravio tu mogućnost i istaknuo kako bi želio ući u oktogon s nekadašnjim vladarom UFC-ovog "heavyweighta", što je i razumljivo budući da je "Israel Adesanya", s jedne strane, vrlo veliko ime, a s druge, borac koji je ipak u karijernom padu budući da je upisao tri poraza u četiri posljednja nastupa.

"Želim se boriti protiv Adesanya. Bila bi to dobra pobjeda u mom životopisu i ako UFC želi da odradim još jednu borbu prije nego što odem do pojasa, mislim da je to upravo ovo ta borba. Zašto se ne boriti s tipom koji je legenda ovog sporta i koji je bio toliko dominantan u svojim najboljim godinama?", rekao je brazilski srednjaš u razgovoru za Submission Radio pa zaključio: "Želim se suočiti s njim, to nije ništa osobno, već samo zato jer ta borba ima smisla i za mene i za njega".

Nakon trijumfa u borbi protiv Cannoniera, podsjetimo, Borralho je značajno napredovao na UFC-ovoj "middleweight" ljestvici, uspeo se za sedam mjesta i trenutno je petoplasirani borac UFC-ove srednje divizije. Ispred njega su samo Nassourdine Imavov, Robert Whittaker, Israel Adesanya, Sean Strickland i aktualni prvak Dricus Du Plessis.

Linker
12. rujan 2024 18:31