UFC

‘Želim srušiti rekord Randyja Couturea!‘: Glover Teixeira se sve više približava slavnom rekordu

Glover Teixeira

 JONATHAN HAYWARD/PA Images/Profimedia
Randy je bio i najstariji borac koji je uoopće pobijedio meč u UFC-u

Neposredno prije nedavne UFC 282 priredbe bivši prvak Glover Teixeira ostao je bez borbe nakon što nije prihvatio meč protiv Magomeda Ankalaeva. Istu priredbu trebao je predvoditi protiv Jiria Prochazke koji se nesretno ozlijedio te je zbog mogućeg dugog oporavka napustio pojas kako ne bi zadržavao kategoriju.

Jan Blachowicz i Magomed Ankalaev nisu ponudili pobjednika i novog prvaka, tako da je UFC ipak dao Gloveru priliku da ponovno dođe do pojasa. U prvom mjesecu u Brazilu borit će se protiv Jamahala Hilla za pojas poluteške kategorije, a radi se dakako o UFC 283 priredbi u Riu de Janeiru.

Međutim, po jednoj je stvari Glover poseban. Iako ima 43 godine, i dalje je u vrhu sporta te se za nešto više od mjesec dana ponovno bori za pojas, a ukoliko do njega dođe, mogao bi se opasno približiti rekordu kojeg trenutno drži legendarni Randy Couture.

Naime, Randy je najstariji prvak u povijesti organizacije te je pojas držao kad je imao čak 45 godina i 60 dana, no to nije jedini rekord kojeg Randy drži. Najstariji je UFC borac koji je uopće pobijedio borbu u tim godinama (47 godina i 68 dana), tako da Glovera čeka još dug put ukoliko namjerava rušiti rekord.

‘‘Želim ispisati povijest. Osjećam se odlično. Možda srušim rekord Randyja Couturea, on je jedini čovjek ispred mene.‘‘, rekao je Glover za MMA Junkie.

Hoće li se toliko dugo Glover boriti ne znamo, ali svakako je impresivno sa 43 godine života biti u samom vrhu sporta.

Linker
21. lipanj 2024 17:43