UFC

Zgrožen rezultatom borbe Josea Alda, McGregor predložio novo pravilo: ‘McGregorov sat‘

Jose Aldo i Conor McGregor

 Steve Marcus/Getty images/Profimedia
Pravilo koje predlaže Irac podrazumijeva odbrojavanje vremena u određenim pozicijama

Conor McGregor je pozvao MMA službenike da počnu kažnjavati borce koji previše koriste ogradu kaveza kako bi zavlačili borbu.

Bivši dvostruki UFC prvak iznio je ovaj zanimljiv prijedlog pravila nakon što je vidio svog nekadašnjeg rivala, Josaa Alda, kako je izgubio podijeljenom odlukom (rezultatom 29-28 na dvije sudačke kartice) od Maria Bautiste na sinoćnjem UFC-u 307.

No, McGregor smatra da, ako borci stalno dovode protivnike u klinč na ogradi kaveza bez ozbiljnih pokušaja rušenja, treba im se svakim novim pokušajem dati sve manje vremena da drže tu poziciju. Da je to pravilo bilo primijenjeno u Aldovoj borbi, McGregor vjeruje da bi njegov stari protivnik pobijedio.

Poznati Irac smatra da bi pozicija koja ne čini značajan utjecaj, ali se ipak redovito koristi da bi se potrošilo vrijeme, trebala biti kažnjena.

"Kao sudac, ako borci idu na isto mjesto iznova i iznova, stavio bih poziciju na sat", napisao je svojim fanovima na X-u (bivšem Twitteru). "I svaki put kad se vrate tamo, vrijeme se smanjuje."

"30 sekundi na satu. 20 sekundi, 10 sekundi, 8 sekundi, 6 sekundi itd. itd. itd. Razdvojiti, razdvojiti, razdvojiti. Nema smisla produžavati te pozicije kao da se nisu dogodile na isti način ranije i ništa se nije dogodilo osim zastoja. Moje mišljenje."

Tu metodu koja bi spriječila zavlačenje borbe nazvao je ‘‘McGregorov sat‘‘.

Linker
06. listopad 2024 20:35