UFC

Conor McGregor: ‘Pereira bi trebao biti prvi na ‘P4P‘ ljestvici. Mislim da je on velika opasnost i za Jona Jonesa‘

Alex Pereira

 Alejandro Salazar/Zuma Press/Profimedia
Popularni Irac u hvalospjevima je govorio o prvaku UFC-ove poluteške kategorije

Alex Pereira imao je više nego impresivnih posljednjih godinu dana. U 11. mjesecu prošle godine "Poatan" je nokautirao Jirija Prochazku i osvojio je UFC-ov pojas u poluteškoj kategoriji. Tijekom ove kalendarske godine Pereira je upisao već tri obrane pojasa, a u sva tri navrata do pobjede je došao nokautiravši suparnike.

U nevjerojatno formi je Alex Pereira, trenutno je ponajbolji borac na kompletnom UFC-ovom rosteru, a postavlja se pitanje: što slijedi za Alexa Pereiru? Nekoliko je potencijalnih opcija koje se spominju.

Prije svega, tu su Magomed Ankalaev i Aleksandar Rakić. Ovaj dvojac rukavice će ukrstiti 26. listopada (10. mjesec) u Abu Dhabiju, a pobjednik tog meča trebao bi postati sljedećim izazivačem za pojas u poluteškoj kategoriji. Osim obrane pojasa u poluteškoj kategoriji, Pereiri se potencijalno nude još dvije opcije.

Jedna je povratak u srednju kategoriju i obračun s Dricusom Du Plessisom, a druga je prelazak u tešku kategoriju gdje bi mogao napasti pojas, barem onaj privremeni koji je trenutno u vlasništvu Toma Aspinalla. Pregršt je zanimljivih opcija, a ukoliko pitate Conora McGregora, Pereira bi trebao krenuti po treći pojas u UFC-u. Nitko nikada nije uspio doći do titule prvaka u tri različite težinske kategorije unutar UFC-a i baš zato Conor smatra da bi Pereira trebao pokušati ispisati povijest.

"Mislim da bi to bio smislen sljedeći potez za njega, ali možda mu je dobro i u poluteškoj kategoriji. Postoji još jedan meč u poluteškoj kategoriji koji bih rado pogledao, a to je onaj između Pereire i Dagestanca (Ankalaev). Ali izuzev toga, volio bih da krene po titulu u teškoj kategoriji. Netko mora pokušati osvojiti tri pojasa. To sam ja ili on. Siguran sam da će jedan od nas pokušati to ostvariti u budućnosti.", rekao je Conor McGregor.

Nije tajna da McGregor sanja o tom postignuću, ali pojas u velter kategoriji trenutno djeluje kao znanstvena fantastika za Conora McGregora. Irac je više od tri godine izvan kaveza, nije posvećen treninzima, stil života ne dolikuje jednom sportašu, a velter kategorija vjerojatno bi bila prevelik zalogaj za Conora čak i dok je bio na vrhuncu svoje karijere. Pereira ima puno više šanse za doći do tog trećeg pojasa koji je trenutno u vlasništvu Jona Jonesa. Meč između "Bonesa" i "Poatana" zbilja je intrigantan. Možda bi upravo Pereira bio taj koji bi uspio nanijeti prvi poraz Jonesu, ne računajući onu Jonesovu diskvalifikaciju u meču protiv Matta Hamilla.

"Mislim da bi Pereira trebao zauzeti prvo mjesto na ‘P4P‘ ljestvici. 2024. je njegova godina i to nitko ne može osporiti. Vjerujem da bi on predstavljao velik problem i za Jona Jonesa. Pereira posjeduje stil koji je opasan po Jonesa, ali to je dobar meč i za Jonesa jer Pereira nije pretjerano velik. Jones je još uvijek novo lice među teškašima. Jon je odradio dobar meč protiv Ciryla Ganea, ali i dalje nije testiran u teškoj kategoriji. Siguran sam da ponekad pomisli kako su teškaši uistinu veliki. Alex mu je prikladan protivnik, ali i dalje jako opasan. Bio bih jako uzbuđen zbog tog meča.", rekao je Conor u razgovoru sa "Schmo-om".

Meč između Pereire i Jonesa jedan je od najvećih mečeva koje UFC može ponuditi u ovom trenutku, ali bio bi to i jedan od najvećih mečeva u povijesti organizacije. Ipak, prvi na redu je Stipe Miočić i nitko ga ne smije unaprijed otpisati. Možda baš Stipe bude taj koji će poraziti Jonesa unutar kaveza.

Linker
12. listopad 2024 19:45