UFC

Zhang radi korona virusa 3 tjedna putovala iz Kine do SAD-a: 'Rekli su mi da se pakiram i napustim zemlju odmah...'

Weili Zhang
 Screenshot/Youtube
UFC prvakinja u slamka kategoriji Weili Zhang je napokon stigla u SAD, gdje će uskoro braniti svoj pojas na UFC-u 248. No, dolazak u Ameriku za jednu Kineskinju, neovisno o njezinom sportskom statusu, nije bio nimalo jednostavan u trenucima pandemije korona virusa. Zhang je putovala čak tri tjedna!

Problem za UFC prvakinju su bile restrikcije kod putovanja za kineske državljane, koje su uvele mnoge zemlje. Upravo zato je, kako je otkrila za ESPN, putovala čak tri tjedna iz Kine, preko Tajlanda i Abu Dhabija, da bi u konačnici stigla do SAD-a.

U razgovoru je ustvrdila da se tijekom mučnog iskustva osjećala poput izbjeglice.

"Imala sam 3. veljače sastanak u Pekingu u Veleposlanstvu SAD-a oko vize. Ali rano ujutro 1. veljače sam saznala da su letovi između Kine i SAD-a suspendirani. Dobila sam poruku od svog menadera koji mi je rekao da se moram maknuti iz Kine istog trenutka. Počela sam se pakirati, uzela sam sve što mi treba i krenula prema aerodromu već u podne. Bila je to ludnica. U tom trenutku sam shvatila da moram napustiti zemlju", prepričava Zhang i dodaje:

"Mislila sam da sanjam. Nisam znala gdje bih opće mogla trenirati, gdje ću ostati. Ali kada su riješeni ti detalji, osjećala sam se malo lakše. Čitavo iskustvo je bilo grozno, kao da sam izbjeglica."

Zhang se najprije skrasila na Tajlandu, ali se i od tamo morala preseliti na neko vrijeme u Abu Dhabi.

"I to je došlo preko noći. Rekli su mi samo da se moram maknuti i od tamo. I to me rastužilo. Ali shvaćam da se UFC morao pripremiti i morao je imati plan što učiniti. Nakon samo tjedan dana na Tajlandu, otišla sam u Abu Dhabi. Bila sam jako, jako tužna jer nisam znala ništa o toj lokaciju. Bila sam uzrujana i u velikom stresu", dodaje UFC šampionka.

U končnici joj je pomogla majka koju je nazvala da joj se požali, ali je dobila lekciju iz realnosti s druge strane slušalice telefona.

"Zvala sam svoju majku kojoj sam rekla da sam uzrujana. Ona mi je odgovorila da se mnogo ljudi u Kini bori s virusom i da ja nisam ta koja bi se trebala žaliti samo zato što sam morala malo putovati. Ti liječnici i medicinske sestre nisu imali vremena spavati i da bih trebala pokazati malo zahvalnosti i preći preko ovih nekih poteškoća. Majčine riječi su mi dale mnogo samopouzdanja", zaključila je Zhang.

Dvoboj protiv Jedrzejcyzk je na rasporedu već 9. ožujka u T-Mobile Areni u Las Vegasu. Osim Zhang i Jedrzjeyczk, za titulu UFC prvaka će se sudariti i Israel Adesanya (C) i Yoel Romero.

Linker
18. svibanj 2024 09:42