UFC

Zhang Weili: Protiv Joanne ću se boriti na Joannin način

Weili Zhang
 Screenshot/Youtube
UFC-ova prvakinja slamka kategorije Weili Zhang nestrpljivo čeka okršaj s bivšom prvakinjom Joannom Jedrzejczyk na UFC 248 u ožujku.

Iako je u UFC-u tek godinu i pol, Zhang već godinama prati Poljakinju i njene nastupe.

"Poznajem ju jako dugo, čak i prije nego što sam bila u UFC-u. Pripremala sam se za nju i za ovu borbu jako dugo. Znam kako se kreće i kako se bori. Oduvijek sam znala da ću se jednog dana sresti s njom u oktogonu. Pripremam sve za nju, spremna sam", poručila je prva kineska prvakinja u povijesti UFC-a koja je do pojasa stigla pobjedom protiv Jessice Andrade prošlog kolovoza.

"Trenirala sam za brzinu, snagu, radila na nogama i pokretima. Borit ću se s Joannom na Joannin način. Nije važno hoćemo li se hrvati ili udarati, spremna sam. Kao i u prošloj borbi, bit ću spremna na različite situacije", poručila je Weili Zhang, koja u četiri borbe u UFC-u još ne zna za poraz i ima 20 pobjeda u nizu.

Jedrzejczyk je dobila novu priliku za napad na titulu nakon pobjede protiv Michelle Waterson u listopadu, a prije toga je nekadašnja vladarica divizije upisala čak tri poraza u četiri borbe. Dvaput je gubila od Rose Namajunas, koja joj je i oduzela naslov prije dvije godine.

Linker
18. svibanj 2024 06:54