UFC

Zvijezda ONE-a i bivši sparing partner Dricusa Du Plessisa: ‘Jedna od stvari koju znam o Dricusu je...‘

Dricus Du Plessis 

 NATHAN DENETTE/PA IMAGES/PROFIMEDIA
La N Sang vjeruje kako će bivši protivnik našeg Roberta Soldića biti jedan od najtežih ispita za bivšeg prvaka

Jedna od najvećih borbi godine zakazana je za 17. kolovoza na UFC-u 305, kada se oktogon najbolje svjetske MMA promocije vraća u australski Perth.

Sukob između trenutnog prvaka u srednjoj kategoriji Dricusa Du Plessisa i bivšeg dvostrukog prvaka Israela Adesanye gradi se već više od godinu dana.

Dok se činilo da je konsenzus u velikoj mjeri bio u korist Adesanye kad se o borbi prvi put govorilo prošle godine, mnogi su zaključili da je meč postao teže predvidljiv nakon nedavnih borbi obojice boraca.

Jedan od bivših trening partnera Du Plessisa, koji je jedno od najprepoznatljivijih imena u ONE Championshipu, vjeruje da će prvak biti više nego težak test za povratnički meč Adesanye. Aung La N Sang već osam godina predstavlja jedno od zaštitnih lica ONE Championshipa, bivši je prvak u dvije težinske kategorije.

Bivši kralj srednje i poluteške kategorije, koji se vraća 6. rujna u Denveru, trenira u Kill Cliff FC-u na Floridi, gdje je Du Plessis također trenirao u prošlosti.

U nedavnom intervjuu za The AllStar, "Burmanski Piton" podijelio je svoje mišljenje o ovoj borbi, govoreći o tome gdje prvak može zadati probleme "The Last Stylebenderu."

Istaknuo je kako fizička snaga "Stillknocksa" i njegova spremnost da ide naprijed i pritiska protivnike mogu Adesanyi stvoriti vrlo tešku noć.

"Definitivno, Dricus je moj dečko. To će biti dobar meč. Stilovi čine borbe i Dricus se ne brine koliko je dobar Israelov kickboxing, on će samo ići naprijed i udarati ga, znaš?

"Jedna stvar koju sigurno znam o Dricusu je da je vrlo, vrlo fizički snažan. Ako Israel ne bude na vrhuncu, imat će tešku noć."

Linker
27. kolovoz 2024 19:15