K1 i Boks

Floyd Mayweather otkrio protivnika: U veljači ulazi u ring protiv 25 kilograma težeg borca!

Floyd Mayweather Jr
 John Gurzinski / AFP
Protivnik Floyda Mayweathera Jr. u njegovom novom ekshibicijskom meču trebao bi biti Logan Paul

Nakon što je već ranije najavio svoj novi povratak u ring, Floyd Mayweather Jr. otkrio je tko će mu tom prilikom biti protivnik. Naime, riječ je o momku koji ga posljednjih tjedana više puta krenuo prozivati. U pitanju je jedan od najpoznatijih "YouTubera" na svijetu, Logan Paul. Njihov meč održat će se 20. veljače, a prvobitne reakcije fanova baš i nisu pozitivne.

25-godišnjeg Paula na Instagramu prati 18.6 milijuna fanova, dok je na YouTubeu, svojoj glavnoj platformi, još popularniji. Tamo je na njegov kanal pretplaćeno 22.6 milijuna ljudi, a svaki objavljeni uradak prelazi mu preko pet milijuna pogleda. Svoju boksačku avanturu započeo je u ljeto 2018. godine, mečem protiv britanskog YouTubera KSI-ja. Amaterski meč ovog dvojca preko YouTube je postigao prodaju od 1.3 milijuna prijenosa, što je najveća brojka za bilo koji neprofesionalni boksački meč.

Boksačku avanturu nastavio je godinu kasnije, kad je revanš spomenutog meča organizirao Matchroom Boxing Eddieja Hearna. Logan je po profesionalnim pravilima poražen, a meč je bio treći najuspješniji boksački ogled na DAZN-u u 2019. godini. Od tada Logan nije nastupao u boksu, za razliku od njegovog brata Jakea, koji je na uvodnom programu Mikea Tysona i Roya Jonesa Jr. bio bolji od Natea Robinsona. No, sad je dočekao svoju veliku priliku.

Osim što je obavijest o ugovorenom meču objavio Paul, istu je objavio i Mayweather, time otkrivši kako će YouTuber biti njegov idući protivnik.

Nije navedeno gdje će se meč održati pa tako nije potvrđeno ono što je Floyd ranije najavljivao, odnosno povratak u Tokio. No, zato su najavljene cijene meča, a isti se može kupiti već od sada. "Early Bird" tako košta 24.99 dolara i vrijedit će do prvog milijuna prodanih prijenosa. Cijena nakon toga raste na 39.99 i vrijedit će do 29. prosinca, nakon čega skače na 59.99, sve do 11. veljače. Nakon tog datuma, onaj želi pogledati meč morat će prijenos platiti 69.99 dolara. Prema svemu ovome je jasno kako Floyd i organizatori očekuju višemilijunsku prodaju, što je zapravo vrlo lako moguće, ako računamo na popularnost Paula te njegove fanove koji nisu klasični boksački fanovi, ali će svakako biti zainteresirani pogledati ovaj ogled. Što se tiče Floyda, on je uvijek bio PPV magnet pa se vjeruje da će tako biti i ovog puta, iako je riječ o ekshibicijskom meču.

Logan Paul inače je 15 centimetara viši i oko 25 kilograma teži od 173 centimatera visokog višestrukog prvaka svijeta i po mnogima najboljeg boksača u povijesti. Kroz svoje objave na društvenim mrežama je već otkrivao kako vjeruje da je to nešto na što Mayweather neće uspjeti odgovoriti te kako je siguran da će 43-godišnju boksačku zvijezdu nokautirati.

Meč je u organizaciji tvrtke Fanmio, koja se bavi ugovaranjem susreta tzv. običnih ljudi s njihovim "mainstream" herojima, a ovo im je prvi ulazak u sport na ovakav način.

Inače, nema sumnje kako su organizatori ovog meča, uključujući Mayweathera, dodatno motivirani velikim komercijalnim uspjehom priredbe koju su predvodili Mike Tyson i Roy Jones Jr. Nakon istog je sam Mike Tyson otkrio kako su upravo YouTuberi, poput Loganovog brata Jakea Paula, ono što može spasiti boks i vratiti mu gledanost. Čini se kako nije jedini koji vjeruje u to.

Linker
04. svibanj 2024 05:55