Regija

FNC posterom za beogradski event oduševio fanove: Gledat ćemo meč Stošića i Fabjana!? Potvrđeni novi nastupi Joksovića, Bojkovića i Vase

FNC Beograd

 Fnc
Najveća hrvatska MMA organizacija sprema fantastičan ‘‘fight card‘‘ za početak šestog mjeseca

FNC je nedavno najavio povratak u Beograd. 1. lipnja (šesti mjesec) održat će se njihov drugi event u glavnom gradu Srbije, a najveća regionalna MMA organizacija ove godine priredbu će održati u Beogradskoj areni, dvorani koja može primiti gotovo 20 tisuća gledatelja.

Taj event najavljuje se kao jedan od najvećih MMA evenata na ovim prostorima, a današnja FNC-ova objava dodatno ide u prilog tome. Naime, FNC je na svojim društvenim mrežama podijelio poster kojim su najavili koji borci će biti glavne zvijezde spektakla u Beogradu.

Može se reći kako Darko Stošić i Miran Fabjan prednjače na posteru, dok se u pozadini također ističu Nikola Joksović, Marko Bojković i Vaso Bakočević. Očekuje se kako će Stošić i Fabjan predvoditi FNC 17 event, a ovaj poster prema svemu sudeći vodi nas bliže službenoj potvrdi tog meča.

Prvak velter kategorije Nikola Joksović branit će svoju titulu prvaka i tražit će 15. pobjedu u profesionalnoj karijeri. Jučer smo vam pisali kako je Joksovićev jedini poraz u karijeri preinačen u pobjedu, jer Karim Rabei koji je porazio Joksovića 2022. godine pao je na doping i njegova pobjeda preinačena je u pobjedu Nikole Joksovića. 29-godišnji srpski borac iz dvorane Car Dušan Silni sada je službeno neporažen borac i u Beogradu će pokušati doći do 15. uzastopne pobjede. Uistinu impresivan ‘‘score‘‘ ovog odličnog srpskog borca.

Osim spomenute trojke (Fabjan, Stošić, Joksović), uživat ćemo i u novim nastupima dvojice ponajvećih FNC-ovih zvijezda. Marko Bojković trenutno nema pojas prvaka u svom vlasništvu, ali radi se o osvajaču prve sezone FNC Armagedonu i momku koji konstantno gradi svoj zvjezdani status. Bojković je svih pet profesionalnih nastupa odradio unutar FNC-a, a njegov cilj i dalje je isti - otići iz FNC-a direktno u UFC. Vjerojatno će mu trebati još nekoliko pobjeda, a FNC 17 iduća je stepenica na Bojkovićevom putu ka željenom odlasku u UFC.

Vaso Bakočević posljednji nastup u FNC-u odradio je u 11. mjesecu prošle godine. Francisco ‘‘Croata‘‘ Barrio porazio ga je ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi na priredbi u Beogradu, ali neovisno o rezultatima, Vaso Bakočević uvijek privlači pažnju publike i teško je ovaj event mogao proći bez njegovog imena na ‘‘fight cardu‘‘.

Sada nam preostaje čekati imena boraca s kojima će se boriti Bojković, Bakočević i Joksović, a kako vrijeme bude odmicalo, FNC će otkrivati i ostale mečeve na ‘‘fight cardu‘‘ ovog eventa.

Zanimljivo je kako je event dobio poseban naziv. Ahilej FNC 17 naziv je pod kojim će se održati ova spektakularna priredba. Ipak, prije FNC-a u Beogradu, na rasporedu je FNC u Medulinu koji ćemo gledati 5. svibnja (peti mjesec).

Linker
01. svibanj 2024 11:43