K1 i Boks

Fury i supruga o danu kad se odlučio ubiti: 'Sjeo je u Ferrari i rekao da se neće vratiti'

Tyson i Paris Fury
 Instagram
Poznato je kako se Tyson Fury tijekom 2016. i 2017. godine borio s depresijom te da je postao ovisnik o drogi i alkoholu. No, sad smo prvi put čuli kako je zapravo izgledao dan kad je on odlučio na samoubojstvo i to iz njegove perspektive, ali i iz perspektive njegove supruge Paris.

Britanska TV postaja ITV jučer je emitirala dugo očekivani dokumentarac "Gipsy King", koji se tiče karijere Tysona Furyja, ali i teškog razdoblja njegovog života između pobjede nad Vladimirom Kličkom i povratka 2018. godine. Tijekom tog razdoblja Fury je nabacio ogromnu tjelesnu težinu, redovno je bio alkoholiziran ili pod utjecajem droga, a nisu mu strani bili niti suicidalni ispadi. Zapravo, jednom je otišao od kuće s namjerom da si oduzme život.

"Budio sam se svakoga dana bez želje da nastavim živjeti. Depresija je došla do te razine. Vidjeli ste čovjeka koji naoko ima sve, koji je stekao slavu, titule i novce, a pokraj svega toga i dalje nije sretan. Mi ljudi smo takvi da vjerujemo kako uspjeh donosi sreću, ali to nije istina", rekao je tim putem Fury.

Jedan dan ipak je bio onaj u kojem je sve došlo na najgoru razinu. Tysonova supruga Paris jako se dobro sjeća što se dogodilo u trenutku kad je njen suprug donio odluku da prekine svoj život.

"Sjećam se kako je sjeo u Ferrari i prije nego je otišao mi je rekao kako se neće vratiti. Dan je prolazio, njegov telefon bio je isključen pa sam mu zvala oca i pokušavala ga naći. On je imao sve što je oduvijek htio, bio je vrhu svijeta i mi smo ostvarili sve što smo zajedno sanjali. Imali smo svoju djecu, novac i slavu. No, iznutra je on bio slomljen. Tog trenutka došao je do kraja", rekla je Paris koja je na kraju ipak dočekala povratak svog supruga, a nadovezao se i sam Tyson:

"Tog dana sam se probudio i rekao kako je to dan kad ću sve završiti. Vozio sam se prema mostu s ciljem da se zabijem u njega vrlo velikom brzinom, jednostavno nisam više imao ambiciju živjeti. Prije nego sam došao do mosta, čuo sam glas koji mi govori kako to ne smijem učiniti jer ću uništiti život svoje obitelji. Tog trenutka sam zaustavio automobil i odlučio kako se što prije moram oporaviti. Znao sam da mi nije dobro i to dugo vremena, godinama sam se borio s tim, no sve sam to uspio staviti sa strane jer sam imao posao, imao sam neki svoj cilj. Onda sam postao prvak svijeta, ostvario sam ono što sam htio i osjećao sam se kao da više nemam kuda. To je bio vrh Mount Everesta i otamo se sve počelo samo urušavati."

Fury se na kraju odlučio na rehabilitaciju, ali i povratak u boksačku dvoranu. Svoj povratnički meč odradio je u lipnju 2018. godine protiv Sefera Seferija. Bilo je to dvije godine i sedam mjeseci nakon pobjede protiv Klička. Dva meča kasnije odradio je sad već legendarni neodlučeni meč protiv Deontaya Wildera, dok je u 2019. godini upisao nove dvije pobjede. Bez poraza na svom profesionalnom rezimeu, idućeg vikenda ući će u svoj drugi okršaj s Wilderom. Taj meč mu je, iz više različitih razloga, svakako najvažniji u dosadašnjoj karijeri.

Linker
29. travanj 2024 23:21