UFC

Greg Hardy poslao poruku teškaškima: 'Više nisam početnik, sve ću vas slomiti kad dođe vrijeme'

Greg Hardy
 screenshot
Uvjerljiva i dominantna pobjeda nad Mauriceom Greeneom dodatno je digla samopouzdanje Grega Hardyja

Druga uvjerljiva pobjeda u nizu je iza Grega Hardyja, manje od godinu dana nakon što je u najvećem ispitu do tada poražen od Aleksandra Volkova. Već u toj borbi vidjelo se da Hardy ima što ponuditi te kako još uvijek nije niti blizu ispunjenja svog potencijala. I iskoristio je taj poraz na najbolji mogući način, posvetio se dodatnom treningu i radu na nedostacima. Već u prvoj borbi nakon toga, koji je odradio u svibnju, prezentirao je odličnih 15 minuta u pobjedi protiv Yorgana De Castra, no na Fight Nightu 181 je bio posebno ubojit.

Dokazanog kickboksača i bivšeg člana Gloryja, Mauricea Greenea, u potpunosti je izdominirao. Mogao je završiti borbu već u prvoj rundi, no nije mu uspjelo, ali već na početku druge je sve bilo gotovo. Nakon borbe je jednostavno pucao od samopouzdanja pa se odlučio tijekom razgovora za ESPN obratiti cijeloj teškoj kategoriji.

"Danas je taj dan kad mogu reći da više nema početnika Grega Hardyja. Završila je moja 'rookie sezona'. Od danas vas treba biti strah", poručio je "Prince of War" nakon svog vjerojatno najboljeg nastupa otkako je postao član UFC-a.

Dodao je kako nema namjeru ništa preskakati, ali da bi sada trebalo početi mu dodjeljivati protivnike preko kojih se može uspinjati na UFC-ovoj ljestvici teške kategorije.

"Iako sam netko tko se koristi trash talkom, ja sam moralan čovjek. Vjerujem kako se poziciju kralja treba zaslužiti i mislim kako sam ja trenutno na putu tome. Mislim kako bih tamo mogao doći ako sredim još par velikih momaka, par poznatih imena. To je ono što želim i što bi trebalo biti moj idući korak. Veliki momci, velike prilike. Francis Ngannou, mekane ruke Derricka Lewisa... Bilo tko", poručio je, a onda je objasnio zašto se nikoga ne boji:

"Najstrašniji ljudi svijeta su preko dva metra visine i imaju 160 kilograma. Ja sam se nosio s dvojicom ili trojicom takvih odjednom. Ovi mali tipovi u UFC-u su ništa. Bacaju udarce šakama kao što to radim i ja. Kad dođe vrijeme, a to još uvijek nije, sve ću ih slomiti."

Naravno, Hardy misli na igrače američkog nogometa, s kojima je imao posla tijekom svoje karijere u tom sportu, tijekom koje je nastupao u NFL ligi.

Ovom pobjedom svoj je profesionalni omjer doveo na 7-2. Osim spomenutog poraza protiv Volkova, koji je doživio sudačkom odlukom, doživio je još jedan diskvalifikacijom zbog ilegalnog udarca. Vjerojatno će se svi složiti s njim kako je prošlo vrijeme dokazivanja, vrijeme je za ozbiljne ispite. Hardy je do sada dovoljno pokazao da sigurno više nema onih koji ga ne smatraju ozbiljnim borcem.

Linker
27. travanj 2024 04:05