Regija

Hrgović iznio planove i najavio idućeg protivnika: 'Bio je nezgodan sparing partner, jako je vješt'

Filip Hrgović
 Dragan Matic / CROPIX
Alexandre Kartozia je pao, 11. pobjeda je u džepu i Filip Hrgović sada se može okrenuti idućem izazovu

Novi protivnik hrvatskog nokautera trebao bi biti Rydell Booker (26-3), Amerikanac s kojim je Filip imao dogovorenu borbu još 26. rujna i kojeg je već upoznao kroz zajedničke sparinge.

"Rydell Booker je sigurno kvalitetniji borac od Kartozije. Bio je jako nezgodan sparing partner, jedan od boljih s kojima sam radio. Jako je vješt, ali njegova fizička sprema nije na mojoj razini. Ja sam mlađi, u boljim boksačkim godinama. Nije nikako za podcijeniti, davno se borio za svjetsku titulu, izdržao je s Kubratom Pulevom 10 rundi. Tehnički je dobar i sigurno je jedan još malo bolji uvod za ona najjača imena", rekao je Hrgović za RTL televiziju o protivniku koji ga možda čeka već krajem listopada ili početkom studenog.

IBF-ova titula je u planu?

"Plan je biti što bolje rangiran na IBF ljestvici. Gledat ćemo tko je bolje rangiran tamo. Već smo slali ponude, već je ovaj meč trebao biti s jednim od tih imena, ali nismo uspjeli. No, vjerujem da bi se poslije borbe u Americi, tamo pred kraj godine, mogao dogoditi taj jedan veći meč."

Borbe se nižu jedna za drugom...

"Odgovara mi taj ritam zato što sam puno radio na snazi cijelo ovo vrijeme dok nisam boksao. Trebaju mi mečevi i sparing da se uboksam. Mislim da ću u najboljoj formi biti pred kraj godine za taj meč koji bi trebao biti veći izazov", zaključio je Hrgović nakon borbe u danskom Strueru.

Linker
06. svibanj 2024 07:58