UFC

Jan Blachowicz: 'Jones mi je obećao borbu, ali je pobjegao od legendarne poljske snage'

Jan Blachowicz
 screenshot/YouTube
Jan Blachowicz i dalje za svog prvog izazivača želi Jona Jonesa

Prošla su dva tjedna otkako je Jan Blachowicz postao novi UFC-ov prvak poluteške kategorije. On trenutno odmara u Poljskoj, gdje je dočekan kao junak te prati događanja na sceni. Trenutno nije poznato tko bi mogao biti njegov prvi izazivač, no da on može donijeti odluku o tome, ne bi imao apsolutno nikakve dvojbe.

"Najbolji protivnik za mene bio bi Jon Jones, ali mislim kako to trenutno nije realno. Neće se dogoditi tako da će moj protivnik biti pobjednik borbe između Glovera Teixeira i Thiaga Santosa. Osim toga, Adesanya je također dobra opcija. Morat ćemo malo sačekati, ali opet ponavljam, da se mene pita bi to bio Jon Jones. Obećao mi je borbu nakon što sam pobijedio Coreya Andersona i od tada ga čekam. Vjerujem da ću ga negdje u budućnosti uspjeti uhvatiti", rekao je Blachowicz za Submission Radio.

On se nada kako bi mogao Jonesa navesti na povratak, no vjeruje da to u ovom trenutku nije realno. Smatra kako je Jones pobjegao od njega, odnosno da u ovom trenutku ne želi biti dio poluteške kategorije na čijem je on tronu.

"Pogledajte što sam napravo Dominicku. Jon je jednostavno pobjegao jer ne želi izgubiti od mene. Razumijem to, uplašio se i pobjegao u tešku kategoriju. Najvažnije mu je bilo pobjeći od legendarne poljske snage, zbog toga je otišao. Strah ga je!", rekao je, dodavši:

"Ja imam pojas, ali želim ga pobijediti. On ima jedan poraz, no došao je diskvalifikacijom pa zapravo nije poraz. Želim biti prvi koji ga je savladao u poluteškoj kategoriji."

Kako je unutar istog razgovora spomenuo Israela Adesanyu, dobio je pitanje i o eventualnoj borbi protiv prvaka srednje kategorije, ako bi isti donio odluku da želi ujediniti dva pojasa. Jan ga je spreman dočekati raširenih ruku.

"Adesanya može pokušati, no mislim da bi se vrlo brzo vratio u svoju diviziju. Kad se susretnemo, proći će jednako kao Luke Rockhold. Svi misle da me znaju i da sam lagan protivnik. Tek kad se vrata kaveza zatvore, onda osjete moju snagu. Ja sam drugačiji borac, nisu se borili protiv nekoga kao što sam ja i trebali bi to osjetiti na svojoj koži", prepun je samopouzdanja prvi europski UFC prvak kategorije do 93 kilograma.

Santos i Teixeira će se boriti 7. studenog u Las Vegasu, a svojoj prilici za napasti tron nada se i Aleksandar Rakić. No, on će ipak morati odraditi još jednu borbu prije toga, iako on smatra da mu tako što nije potrebno. Tako je nedavno odbio ideju borbe protiv Jirija Prochazke, koja zapravo obzirom na ranking i statuse boraca ima najviše smisla za obojicu.

Linker
26. travanj 2024 07:39