UFC

Jones se obračunao s fanovima koji žele uzbudljivije borbe i najavio kad će u tešku kategoriju

Jon Jones
 Screenshot/Youtube
Jon Jones odlučio je odgovoriti na neka pitanja fanova, a to je napravio putem Twittera i to tako da nije izbjegavao niti ona neugodna. Tako je odgovorio onima koji ga više ne smatraju dovoljno atraktivnim, a osim toga je i najavio kako izgledaju njegovi planovi za odlazak među teškaše.

Puno kritika došlo je na račun Jona Jonesa nakon posljednje tri borbe. Za onu protiv Anthonyja Smitha najviše kritika išlo je na račun toga da nije dovoljno atraktivan, dok za borbe protiv Thiaga Santosa i Dominicka Reyesa mnogi smatraju kako je u njima poražen. S takvim komentarima na Twitteru se Jones konstantno susreće, a sad je odlučio istima odgovoriti.

Sa početak je podijelio objavu fana koji ga je upitao može li idući put napokon završiti jednu borbu. UFC-ov prvak je samo napisao kako je riječ o vrlo nezahvalnoj osobi. No, isto tako je istina kako je Jones u svojih posljednjih osam borbi završio tek Alexandera Gustafssona, u njihovoj drugoj borbi održanoj u prosincu 2018. godine.

"To je moja greška, jer sam tijekom posljednje dekade razmazio fanove. Dominantnih 25 minute protiv Anthonyja im nije bilo uzbudljivo. Odradio sam neizvjesna borbe pune akcije protiv Thiaga i Dominicka, no niti to nije bilo dovoljno uzbudljivo. Kao da pobjede više nisu dovoljne, ako ne završavam borbe izgleda da ne mogu biti najbolji", napisao je nakon toga.

Pronašao je odgovor i za fana koji ga je upitao zašto nema namjeru Dominicku Reyesu priuštiti priliku za revanš. Takvo razmišljanje je demantirao.

"Volio bih se ponovno boriti protiv njega, ali čekam da mi UFC osigura nagradu koja bi bila vrijedna rizika. Dok se ne budu prema tome ponašali kao prema 'superfightu', ja ću nastaviti po rasporedu, boriti se protiv idućeg na redu", napisao je nakon čega je bio optužen da izbjegava borbe te da to nije nešto što radi netko tko se smatra najboljim svih vremena.

"Nikad nisam izbjegao niti jednu borbu. Jeste li vidjeli što je Jan napravio svom posljednjem protivniku", opravdao je svoju namjeru da iduću obranu titule odradi protiv Blachowicza.

Za kraj je još kratko iznio planove za odlazak među teškaše.

"Prije nego odem u tešku kategoriju, volio bih odradio ekshibicijsku borbu u međukategoriji do sto kilograma. Ima li nekoga tko želi taj poraz?", iznio je svoju ideju Jones. On trenutno čeka rasplet situacije s pandemijom, a Dana White je nedavno izrazio želju što ga prije vidjeti ponovno u Octagonu.

Linker
02. svibanj 2024 00:09