K1 i Boks

Dva meča dijele nas do borbe Joshue i Furyja? Eddie Hearn ima obećanje za sve boksačke fanove

Eddie Hearn
 DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP
Nakon što je Tyson Fury savladao Deontaya Wildera, čime mu je oduzeo pojas WBC prvaka svijeta te pridodao do sada upražnjeni 'The Ringov', interes za britanski dvoboj protiv Anthonyja Joshue odmah je postao ogroman. Taj meč želi vidjeti i najmoćniji čovjek europskog boksa, Eddie Hearn. Zapravo, obećao je fanovima da će on dogoditi.

"Tysona iduće želim vidjeti kako se bori protiv Joshue. To bi bio najveći sportski događaj na prostoru Ujedinjenog Kraljevstva još otkako je Engleska osvojila Svjetsko nogometno prvenstvo", rekao je danas jedan od Furyjevih promotora, Frank Warren. I lako je za zaključiti kako njegova pretpostavka nije daleko od onoga što bi se u slučaju tog meča uistinu dogodilo.

Tako nikoga ne treba čuditi niti što je oko meča uzbuđen i Eddie Hearn, čovjek koji se brine za karijeru Anthonyja Joshue, vlasnika svjetskog WBA, WBO i IBF pojasa. I vjeruje da je meč moguće uskoro ugovoriti.

"Svi su vrlo jasni oko ovoga, svi žele tu borbu. Anthony Joshua, Tyson Fury, MTK, Top Rank, Frank Warren i Matchroom. Postoje tu neke prepreke oko prava na prijenos, no ništa previše ozbiljno", rekao je Hearn u svojoj objavi na Twitteru Sky Sportsa, da bi nastavio:

"Obećavam vam da će se ovaj meč dogoditi. Ako se mi moramo prvo boriti protiv Puleva, pobijedit ćemo Puleva. Ako se on mora još jednom boriti protiv Wildera, morat će ga pobijediti. Te dvije stvari će se dogoditi. Fury će pobijediti Wildera još jednom, a Joshua će nokautirati Puleva, neovisno o tome što Bob Arum misli drugačije."

Dok je titula koja Joshui nedostaje bila kod Deontaya Wildera, Hearn nije bio toliko uporan po pitanju dogovaranja tog meča. Prije svega jer nije htio pristati na Wilderove uvjete, budući da ga je smatrao nedovoljno atraktivnim imenom. Sad kad je titula kod Furyja, stvari se drastično mijenjaju. Naime, osim što bi to bio duel dva britanska boksača, gdje su apsolutno sve elitne svjetske titule na stolu, Tyson Fury je svime u vezi ovog meča postao globalna superzvijezda te je zainteresirao i one boksačke fanove kojima do sada nije bio na "must watch" listi.

Zbog svega toga ne treba čuditi što bi Hearn volio vidjeti taj meč, a poznato je i kako Furyjeva strana nema ništa protiv toga. Ugovorne obaveze trenutno jednom diktiraju meč protiv propisanog izazivača Puleva, dok će Fury dobiti obavezu još jednog meča protiv Wildera ukoliko ovaj odluči aktivirati klauzulu koja mu osigurava revanš, a za to ima 30 dana. Ako se to slučajno ne dogodi, nema sumnje kako će sve strane pokušati dogovoriti gore spomenuti meč. Uostalom, Hearna smo rijetko kad vidjeli tako uzbuđenog oko nečega gdje nikakvi konkretni pregovori još nisu niti krenuli.

Linker
23. travanj 2024 15:37