K1 i Boks

VIDEO: McGregor o Jakeu Paulu: ‘Ne težite tome da budete jedan od ovih boraca s YouTubea, to je isprazno‘

Conor McGregor

 Brian Lawless/PA Images/Profimedia
U intervjuu je McGregor skrenuo pažnju na ono što je po njemu stvarno važno u borilačkom sportu

Bivši dvostruki prvak i UFC superzvijezda, Conor McGregor podijelio je svoje osjećaje i mišljenje o tome kako boksačka YouTube zvijezda Jake Paul utječe na mlade sportaše borilačkih sportova. Što misli o novom trendu podijelio je s nama tijekom epizode ekskluzivne emisije "This Life of Mine with James Corden" na SiriusXM-u.

S Mikeom Tysonom i Jakeom Paulom koji se planiraju boriti u nesvakidašnjem boksačkom meču ovog srpnja, McGregor je voditelju intervjua rekao da je njegova vlastita borba protiv Floyda Mayweathera 2017. godine pokrenula ovakve vrste ‘‘crossover‘‘ događaja (prijelazne borbe). No, iako ljudi poput Jakea Paula privlače velike publike, poznati Irac ne odobrava da mladi borci više cijene pažnju na društvenim mrežama nego što cijene osvajanje naslova.

"Za mene, to postavlja loš presedan u industriji", objasnio je McGregor. "Jer sada imate - i rekao bih ovo mladim sportašima koji dolaze, muškarcima i ženama: Ne težite tome da budete jedan od ovih boraca s YouTubea. Težite svjetskim naslovima. Težite za Olimpijskim igrama ... To je ono kako urezati svoje ime u povijest."

"Izvođenje ovakvih mečeva, možda dobijete nekoliko lajkova, ali to nema ništa suštinsko.‘‘, nastavio je. ‘‘To je isprazno. Može biti profitabilno, ali je isprazno. I primjećujem trend kod mladih boraca koji dolaze, koji uopće nisu zainteresirani za natjecanje na amaterskoj sceni ili uzdizanje do osvajanja nacionalnog naslova... Trebate zlato oko struka. Trebate urezati svoje ime na pojas."

Niže pogledajte isječak McGregorovog gostovanja kod Jamesa Cordena.

Linker
23. travanj 2024 08:45